Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі День Незалежності зустріли на Алеї Героїв зі сльозами на очах та з молитвою

З нагоди Дня Незалежності України у Переяславі біля Алеї Героїв відбулося покладання квітів та вшанування пам’яті полеглих воїнів-земляків. Як це було?

24 серпня зранку біля Алеї Героїв у Переяславі з нагоди Дня Незалежності України відбулося покладання квітів. Понад пів сотні містян зібралися, аби вшанувати пам’ять полеглих захисників, а священники зачитали молитви. Про це повідомляє Інформатор.

Вже із самого ранку, не чекаючи початку заходу, біля портретів військових стояли їхні рідні. Мама принесла квіти своєму сину, сиділа на лавці та довго вдивлялась у фото. Інша жіночка зі сльозами на очах гладила портрет чоловіка. Маленький хлопчик прийшов поговорити зі своїм татком. Алея заповнилась квітами – штучними чи живими, але принесеними щиро, від усього розбитого серця.

До початку зійшлося понад пів сотні людей, а рівно о дев’ятій священнослужителі почали молитися за полеглих воїнів разом із містянами: “Молимось за упокоєння душ спочилих героїв, воїнів-захисників України, які життя своє поклали за волю і незалежність та за відпущення їм усякої провини вільної і невільної”.

Після молитви міський голова Переяслава Вячеслав Саулко привітав присутніх з Днем Незалежності та поклав квіти до пам’ятника воїнам АТО/ООС.

– Наша держава є символом нескорених, волі, свободи та справедливості. На превеликий жаль, ми сьогодні не можемо святкувати так, як би ми того хотіли. Ми постійно очікуємо тривогу, ми бачимо, що ворог може вчинити будь-що. Зараз ми перебуваємо на Алеї слави Героїв. Лише цими днями вони стали почесними жителями нашої громади, воістину героями, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. Покладаючи квіти до наших воїнів, ми робимо це з пам’яттю про кожного з них. Я вірю, що в Україну прийде мир, свобода та справедливість, – сказав Саулко.

Потім усі присутні рушили покласти квіти до пам’ятника. Військові віддавали честь, а жінки зі сльозами на очах схилялись на коліно. Між людьми бігав котик та з цікавістю розглядав квіти і портрети.

Біля Алеї Героїв відбулося покладання квітів та вшанування пам’яті полеглих воїнів

Ще до початку заходу біля портретів військових стояли їхні рідні

Між людьми бігав котик та розглядав квіти і портрети

Віддати шану воїнів приходили як дорослі, так і діти

Жінка зі сльозами гладила портрет свого героя

Багато людей чіпляли синьо-жовті прапорці біля портретів

Понад пів сотні містян зібралися, аби вшанувати пам’ять полеглих захисників

Священнослужителі помолилися за всіх полеглих героїв разом з містянами

Вячеслав Саулко привітав присутніх зі святом та поклав квіти до пам’ятника

Після промов усі присутні рушили покласти квіти до пам’ятника

Віддали шану воїнам

Жінки зі сльозами на очах схилялись на коліно до пам’ятника

Рідні не могли стримати сліз, згадуючи важку втрату

До початку сходилися люди

Алея заповнилась квітами – штучними чи живими, але від усього розбитого серця

Міський голова підтримував рідних полеглих

Нагадаємо, що 23 серпня на центральній площі Переяслава провели урочистості з нагоди Дня Державного прапора України. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.