ЖИТТЯ

Як і коли закінчиться війна? Інформатор поцікавився думками жителів Переяслава

Як закінчиться війна в Україні? З нагоди Дня Незалежності запитали у переяславців журналісти Інформатора.

24 серпня Україна святкує 33-ю річницю Незалежності. Саме цього дня 1991 року на позачерговій сесії Верховної Ради України 392 депутати підтримали ухвалення Акту проголошення Незалежності, що означало створення незалежної Української держави.

“Коли ви боретеся за справедливу й моральну річ, це дає підтримку духовну. Я підніс синьо-жовтий прапор боротьби й маю пронести його стільки, скільки зможу, до самої смерті. А потім його підхопить хтось наступний і піднесе далі. Який я в цьому ланцюгу – не має значення”, – сказав громадський діяч Левко Лук’яненко, який разом з дипломатом Леонтієм Сандуляком написали чернетку Акту у звичайному шкільному зошиті, на колінах, рано вранці 23 серпня 1991-го року.

Після повномасштабного російського вторгнення святкові заходи стали поєднуватися з акціями підтримки України та Збройних сил України, які продовжують боронити нашу землю від агресора. У багатьох країнах світу проходять мітинги та демонстрації, спрямовані на привернення уваги до війни в Україні. Ми знову змушені виборювати свою незалежність, і тепер це боротьба не лише на політичному, а й на бойовому фронті. Жодні документи, навіть такі важливі, як Акт проголошення незалежності, не можуть забезпечити свободу – її ми здобуваємо власними силами. Всі українці з нетерпінням чекають на закінчення війни, коли перестануть гинути та страждати люди, а військові повернуться до спокійного цивільного життя. Як закінчиться війна? На чиїх умовах? Чи вийдемо до кордонів 1991року? Журналісти Інформатора поцікавилися думками переяславців.

Нагадаємо, що у середині липня майже 44% українців вважали, що настав час для мирних переговорів із росією. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Відео: Мар’яна Невертій

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору