ЖИТТЯ

27 серпня росіяни випустили по Україні 10 ракет та 81 безпілотник: які наслідки

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 27 серпня російській війська атакували територію України 10 ракетами різних типів (3 аеробалістичними ракетами Х-47М2 “Кинджал”, балістичною ракетою “Іскандер-М”, крилатою ракетою “Іскандер-К”, 5-ма крилатими ракетами Х-101) та 81 ударним БпЛА Shahed. Станом на 9:00 сили ППО знищили 5 крилатих ракет Х-101 та 60 безпілотників у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

“Десять ворожих безпілотників локаційно втачені (ймовірно, впали) на території України, один перетнув кордон із білоруссю, ще близько десяти перебувають у повітряному просторі України. Бойова робота триває”, – йдеться у повідомленні станом на 09:41.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що в області працювали сили ППО. Є збиті цілі. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає, постраждалих також. Проте внаслідок падіння уламків зафіксували загоряння трав’яного настилу та лісової підстилки поза межами населених пунктів у кількох громадах області, пожежі ліквідували.

У Київській міській військовій адміністрації сповістили, що у Києві тривога спочатку була пов’язана із атакою ворожих дронів, потім і крилатих ракет. Безпілотники заходили на місто хвилями та з різних напрямків. Сили та засоби протиповітряної оборони від початку цієї доби знищили навколо Києва близько півтора десятка ударних дронів та кілька ракет.

“У лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського району зафіксовано падіння уламків. Внаслідок цього виникли осередки займань лісової підстилки. Деякі вже ліквідовані, решта – локалізовані. Оперативні служби працюють на місці. Інформація щодо постраждалих не надходила. У столиці – без руйнувань”, – йдеться у повідомленні.

Наслідки падіння уламків у лісопарковій зоні Києва після ракетно-дронової атаки

На Вінниччині сили протиповітряної оборони знищили шість БпЛА та одну крилату ракету. Є влучання уламків ракети в приватний будинок, у якому зруйнувало дах. ДСНС ліквідували пожежу. “Усі мешканці будинку живі. Усі служби та керівництво громади працюють на місці. Міжнародні фонди нададуть усю необхідну допомогу”, – йдеться у повідомленні.

Наслідки атаки на Вінниччині

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров сповістив, що ворог, попередньо, наніс сім ударів безпілотними літальними апаратами. Загинули троє людей, поранення отримали п’ятеро. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені приватні будинки, сталося займання сухої трави на відкритій території.

Наслідки нічної атаки росіян по Запоріжжю

У Кривому Розі окупанти завдали ракетного удару по цивільному об’єкту в центрі міста. Двоє людей загинули – жінка та чоловік. Поранення отримали п’ятеро, з них у лікарні перебуває двоє. “Рятувальники відкопали під завалами 43-річну жінку близько 5-ї ранку, важка, але жива – лікарі борються за її життя. Всього в результаті рятувальної операції було врятовано 5 осіб. Також пошкоджено 4 багатоповерхівки, 6 магазинів, 8 авто”, – йдеться у повідомленні.

Руйнування у Кривому Розі внаслідок ракетного удару

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що вночі в небі над областю збили 6 ворожих БпЛА. Без постраждалих і руйнацій інфраструктури.

На Миколаївщині сили та засоби протиповітряної оборони знищили три ворожі БпЛА типу Shahed-131/136.

На Дніпропетровщині вночі знищили 5 безпілотників.

На Кіровоградщині є збиття ворожих дронів. Уламки одного з них впали на території приватного домоволодіння в Олександрійському районі.

Нагадаємо, що росіяни 26 серпня запустили по Україні 127 ракет різних типів та 109 шахедів. Про наслідки – тут.

Фото: місцеві облдержадміністрації

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору