Переяслав Перейти на сайт

На Переяславщині горіло несанкціоноване сміттєзвалище: його гасили 7 годин

На Переяславщині горіло несанкціоноване сміттєзвалище. Що відомо?

26 серпня о 9:44 до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про загоряння несанкціонованого сміттєзвалища у селі Гречаники (Дівичківська ТГ). На місце події направили рукавний автомобіль AP2 з причіпною мотопомпою та 6 осіб резервного караулу. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

О 10:12 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що горить несанкціоноване сміттєзвалище на площі 0,4 га. Загальна ж його площа – 1 га. Працювали два екскаватори. Через дві години на допомогу прибув гусеничний бульдозер, але вже через пів години вийшов із ладу. Врешті о 16:35 загоряння локалізували на площі 0,4 га, а о 17:00 – ліквідували. Вогонь знищив сміттєзвалище на площі 0,4 га. Ніхто не постраждав.

Цього ж дня о 18:21 надійшло повідомлення про загоряння очерету на вулиці Шкільній у селі Дем’янці (Переяславська ТГ). На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ у складі 4 осіб. О 18:40 рятувальники прибули на місце події. Загоряння очерету не виявили. Заявник сказав, що допомоги більше не потрібно. Виклик виявився хибним.

Нагадаємо, що 24 серпня на Переяславщині у трьох місцях горіли трава та чагарники. Деталі – тут.

Фото та відео надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.