ЖИТТЯ

Росіяни 29 серпня випустили по Україні 5 ракет та 74 ударні дрони: які наслідки

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 29 серпня російські війська атакували територію України 3-ма керованими авіаційними ракетами Х-59/69, двома ракетами, тип яких наразі встановлюють, а також 74-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили ППО збили дві ракети Х-59/69 та 60 ударних БпЛА у межах Харківської, Черкаської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської, Сумської та Донецької областей. Ще 14 БпЛА локаційно втрачені (упали) на території України. Про це у Facebook повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що станом на 9:00 у регіоні не зафіксували влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури. Постраждалих немає. “Падіння уламків фіксуються поза межами населених пунктів на відкритих ділянках місцевості. В трьох районах області падіння уламків спричинили пожежі травʼяного настилу. Також є інформація про один пошкоджений приватний будинок. У ньому вибиті вікна”, – йдеться у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації додали, що сили та засоби протиповітряної оборони збили приблизно півтора десятка російських дронів у столиці. Жоден із ударних безпілотників не досяг своєї цілі. У Голосіївському районі Києва сталося падіння уламків на територію житлової забудови. Попередньо, пошкоджені вікна та двері у багатоквартирному будинку. У Дніпровському районі зафіксували падіння уламків на територію житлової забудови, без негативних наслідків. У Деснянському районі уламки впали на територію приватного домогосподарства, виникла пожежа у нежитловій будівлі, яку оперативно ліквідували. Загалом у Києві інформації щодо постраждалих не було.

У Черкаській області сили ППО знищили вісім “шахедів”. Є кілька влучань. В одному з випадків – по території приватного підприємства в обласному центрі. Там виникла пожежа, яку вже ліквідували.

За даними очільника Дніпропетровської ОВА, вночі та на ранок оборонці неба збили над регіоном 5 “шахедів”.

У Кіровоградській ОВА заявили, що під час ранкової повітряної тривоги захисники неба ліквідували ворожий безпілотник над Олександрійським районом. Обійшлося без постраждалих та руйнувань.

В інших областях про наслідки атаки нічого не повідомляли.

Нагадаємо, що 27 серпня російській війська атакували територію України 10 ракетами та 81 ударним БпЛА Shahed. Про наслідки – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору