ЖИТТЯ

У Переяславі вшанували загиблих захисників: рідним чотирьох із них вручили нагороди

У Переяславі вшанували захисників України. Посмертно відзначили чотирьох військових.

29 серпня у Переяславі біля пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО (ООС) та Алеї Героїв відбувся захід до Дня пам’яті захисників України. Вшанувати пам’ять своїх рідних та знайомих зібралися сотні містян. Про це повідомляє Інформатор.

Священнослужителі ради церков Переяславщини провели спільну молитву за тих, хто віддав життя за незалежність і хто боронить її зараз. Один із них сказав: “Жодна людина не втратила своє життя даремно, жодна крапля крові перед Богом не впала просто так, все має силу та правду. Наш ворог нищить нас за те, хто ми є, але ми не загинемо, і Україна не загине, і пам’ять про воїнів, які поклали своє життя, буде квітнути роками до перемоги і після неї”.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав: “Боляче дивитись, але вшануємо всіх полеглих, і подякуємо всім, хто щоденно приносить на цю алею живі квіти до наших воїнів-земляків. 10 років тому, коли наші захисники через втому пробиралися крізь соняшникове поле, ворог безжалісно їх знищував, але вони виривалися з того котла незламними та нескореними”.

Командир зенітно-ракетного артилерійського дивізіону 12 бригади спеціально призначення полку “Азов” Національної гвардії України, майор з позивним “Мирон” зазначив: “Сьогодні ми вшановуємо пам’ять побратимів із різних частин, підрозділів та з різними шевронами на плечах, які віддали найголовніше – життя – за нашу країну. Саме у ці хвилини триває бій не на життя, а на смерть. У цьому бою бійці 12 бригади “Азову” сміливо зі зброєю в руках тримають фронт”.

Також військовий згадав про азовця Дениса Денисюка зі Світанку (Циблівська ТГ), який загинув 11 квітня ц.р. у Бахмутському районі: “Денвер” був для нас прикладом сміливості, відданості та сили духу. Ми покладали на нього великі надії і він завжди виправдовував їх у бою. На нього завжди можна було покладатись. Він назавжди буде невід’ємною частиною нашої азовської родини”.

“Мирон” вручив батькам Дениса Наталії та Ігорю нагрудний знак “Комбатанський хрест” від Головнокомандувача ЗСУ та почесний нагрудний знак “Честь та пам’ять”, як особливий знак поваги до родини загиблого.

Начальник групи документального забезпечення першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, майор Андрій Загнойко вручив нагороди рідним загиблих воїнів, які ті здобули посмертно. Старшого солдата, стрільця-снайпера Олександра Пилипенка, солдата стрільця стрілецького відділення Сергія Бойка та солдата командира протитанкового відділення Сергія Пирога відзначили орденами “За мужність” ІІІ ступеня.

Після цього присутні поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО (ООС) та до Алеї Героїв.

У Переяславі провели захід до Дня пам’яті захисників України

Священнослужителі ради церков Переяславщини провели спільну молитву за тих, хто віддав життя за незалежність

Вячеслав Саулко вшанував загиблих воїнів

Майор “Мирон” згадав про азовця Дениса Денисюка із Переяславщини

Майор Андрій Загнойко вручив нагороди рідним загиблих воїнів, які ті здобули посмертно

Олександра Пилипенка, Сергія Бойка та Сергія Пирога відзначили орденами “За мужність” ІІІ ступеня

Родини виходили за нагородами зі сльозами на очах

Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО (ООС) та до Алеї Героїв

Люди несли багато квітів

Сьогодні – 10-та річниця Іловайської операції

Нагадаємо, що 27 серпня на війні загинув Роман Шаповал із Переяслава. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору