ЖИТТЯ

На Київщині вночі 31 серпня працювала ППО: росіяни атакували дронами

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 31 серпня ворог атакував територію України балістичною ракетою “Іскандер-М”, чотирма зенітними керованими ракетами С-300 та 52-ма ударними БпЛА типу “Shahed-131/136”. Сили ППО збили 24 безпілотники у Київській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській та Сумській областях, ще 25 – локаційно втрачені. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київські обласній військовій адміністрації повідомили, що ворог атакував Київщину ударними дронами, а тривога тривала майже всю ніч та ранок. В області працювали сили ППО. Є збиті ворожі цілі. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури немає, постраждалі також відсутні.

“Падіння уламків фіксується поза межами населених пунктів на відкритих ділянках місцевості. Внаслідок падіння уламків ворожих цілей сталося загорання лісової та трав’яної підстилки у 3 районах області”, – йдеться у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації сповістили, що на Київ баражуючі боєприпаси заходили протягом всієї ночі, хвилями і з різних напрямків. Повітряна тривога у столиці оголошувалася чотири рази і сумарно тривала майже 4 години.

У повідомленні зазначили, що силами та засобами ППО всі російські ударні дрони, які загрожували Києву, були знищені. Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих.

Що в інших регіонах?

У Черкаській ОВА повідомили, що оборонці знищили в небі над областю 3 “шахеди”. Через падіння уламків у Черкаському районі пошкоджено чотири приватні будинки. Люди не постраждали.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що силами й засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено один БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович повідомив, що після тривог на Кіровоградщині обійшлося без наслідків.

На Дніпропетровщині вночі над областю збили 3 “шахеди”.

Нагадаємо, що 31 серпня у Переяславі провели забіг у пам’ять про загиблих захисників. Детальніше – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору