ЖИТТЯ

2 вересня росіяни атакували Київ балістичними ракетами: які наслідки

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 2 вересня російські війська атакували Київщину, Сумщину та Харківщину 16-ма балістичними ракетами “Іскандер-М”/KN-23, 14-ма крилатими ракетами Х-101, чотирма зенітними керованими ракетами С-300/С-400, однією ракетою невстановленого типу. Також із південного напрямку випустили 23 ударні БпЛА Shahed-131/136. Сили ППО збили 9 балістичних ракет “Іскандер-М”/KN-23, 13 крилатих ракет Х-101, 20 ударних БпЛА, ще одна крилата ракета Х-101 та три БпЛА не досягли своїх цілей і були локаційно втрачені. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що ворог атакував область ракетами та БпЛА, працювали сили ППО – є збиті цілі. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не зафіксували. Постраждалих серед населення немає. Станом на 7:30 внаслідок падіння уламків збитих цілей сталося загоряння лісової підстилки та пожежі сухої трави у трьох районах області. Надійшла інформація про пошкодження 3 приватних будинків та 2 автомобілів.

У Київській міській військовій адміністрації сповістили, що удар по столиці був комбінований – крилатими та балістичними ракетами. Внаслідок ракетного удару постраждали троє людей, двох із них госпіталізували.

“Крилаті ракети (потенційно Х-101), найпевніше, були випущені близько третьої ночі, одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/”Іскандер-М”. До цього всього ще додався один ударний БпЛА. Сили та засоби протиповітряної оборони в повітряному просторі столиці знищили понад десяток крилатих ракет та близько десятка балістичних, а також ударний безпілотник”, – йдеться у повідомленні.

Внаслідок ракетного удару зафіксували падіння уламків у Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах. У Святошинському районі сталось загоряння чотирьох автомобілів, двоповерхової будівлі складського приміщення. Також горів пункт приймання вторсировини. У Голосіївському районі було влучання уламків ракети у корпус котельні одного із закладів освіти. У всіх місцях пожежі ліквідували.

Що в інших регіонах?

У Харківській міській раді повідомили, що вночі ворожий БпЛА вибухнув на спортивному майданчику одного з навчальних закладів, зачепившись за крону дерева. Внаслідок цього були пошкоджені три липи, одна – вигоріла вщент.

У Миколаївській ОВА повідомили, що сили ППО знищили два БпЛА Shahed 131/136.

У Полтавській ОВА повідомили, що вночі росіяни атакували Полтавщину БпЛА. ППО відпрацювала по ворожих цілям. Ніхто не постраждав. Уламки безпілотника пошкодили адміністративну та виробничу будівлі одного з промислових підприємств області.

Нагадаємо, що вночі 31 серпня ворог також атакував територію України ракетами та дронами. Про наслідки – тут.

Фото: ДСНС

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору