Переяслав Перейти на сайт

На Переяславщині біля кладовища спалахнула трава: врешті згоріли 4 господарчі будівлі

На Переяславщині сталася масштабна пожежа. Через загоряння сухої трави спалахнули чотири господарчі будівлі.

3 вересня о 14:05 до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про загоряння трави та чагарника біля кладовища у селі Помоклі (Ташанська ТГ). На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ у складі 4 осіб. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

О 14:31 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що горить трава та лісовий опад на площі 1,5 га. О 14:33 на допомогу направили ще одне відділення у складі 3 осіб. О 14:37 рятувальники виявили загоряння двох одноповерхових дерев’яних господарчих будівель площею 15 та 6 кв. метрів. Також о 15:13 від сильного вітру зайнялися ще дві дерев’яні господарчі будівлі площею по 6 кв. метрів.

О 15:16 на допомогу направили відділення зі Студеників (Студениківська ТГ) у складі 2 осіб. На місці також працював трактор з плугом та автомобіль МАЗ.

Локалізували пожежу о 18:00 на площі 1,7 га, а ліквідували – о 20:20. Вогонь знищив 4 господарчі будівлі, чагарники та лісовий опад. Врятували приватний будинок та 2 господарчі будівлі. Ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що 2 вересня на Переяславщині горіла суха трава. Деталі – тут.

Фото та відео надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.