ЖИТТЯ

Третього вересня повітряна тривога на Київщині тривала всю ніч, а у Львові є загиблі

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 4 вересня російські війська атакували територію України двома аеробалістичними ракетами Х-47 М2 “Кинджал”, двома крилатими ракетами Х-22, шістьма крилатими ракетами Х-101, трьома крилатими ракетами “Іскандер-К” та 29-ма ударними БпЛА Shahed-131/136. Сили ППО збили чотири крилаті ракети Х-101, три крилаті ракети “Іскандер-К” та 22 ударні БпЛА Shahed-131/136 у Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Волинській, Тернопільській, Київській, Житомирській, Полтавській та Сумській областях. Шість ударних безпілотників локаційно втрачені, один – полетів у Білорусь. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що ворог атакував Київщину дронами та ракетами. Тривога тривала всю ніч – із 1:36 до 8:51. В області працювали сили ППО, є збиті цілі. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає, постраждалих також. Падіння уламків збитих цілей фіксують поза межами населених пунктів.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що внаслідок нічної атаки по Львову нарізі фіксують 38 постраждалих та сім загиблих, серед них – троє дітей. Постраждав обласний Центр спортивної медицини і реабілітації, пошкоджена його історична будівля, вибиті понад 70 вікон. У шести кабінетах впала стеля, відірвані батареї, понищені комп’ютери та медична апаратура. Також пошкоджено ще щонайменше шість пам’яток архітектури місцевого значення.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що через російську атаку на Кривий Ріг постраждали п’ятеро людей, зокрема – 10-річна дитина. Є руйнування будинків та цивільної інфраструктури. Окрім багатоповерхівок, у Кривому Розі пошкоджені чотири навчальні заклади, стільки ж автівок. Понівечені аптека і магазини.

Наслідки нічної атаки по Львову

Зруйнована будівля у Львові

Пошкоджена аптека у Львові

Зруйнований готель у Кривому Розі

Наслідки нічної атаки по Кривому Рогу

Нагадаємо, що вночі 3 вересня росіяни атакували Київщину дронами. Про наслідки – тут.

Фото: Володимир Зеленський, ДСНС Львівщини, Андрій Лисак

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору