Переяслав Перейти на сайт

Росіяни 5 вересня випустили по Україні 78 ударних дронів: які наслідки на Київщині та в інших регіонах

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 5 вересня російські війська атакували територію України однією балістичною ракетою “Іскандер-М” та 78-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО збили 60 ударних БпЛА у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Запорізькій та Херсонській областях. Два безпілотники повернулись у Росію, один – у Білорусь, а 15 – локаційно втрачені на території України. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що тривога через атаку дронами тривала 11 годин. У регіоні працювали сили ППО, є збиті ворожі цілі. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксували. Постраждалих серед населення немає. Внаслідок падіння уламків збитих цілей є пошкодження 6 приватних будинків. У них вибиті вікна, пошкоджено покрівлю. Також пошкоджено господарчу будівлю та авто. Крім того, побиті вікна в одному із багатоквартирних будинків. У трьох районах області ліквідували пожежі трав’яної підстилки.

Поліція Київщини фіксує наслідки

Наслідки атаки на Київщину

Фіксація уламків на Київщині

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що намагалися атакувати дронами. Цього разу на Київ вони заходили переважно поодинці, а не групами. Усі безпілотники знешкодили. У Києві без постраждалих та руйнувань.

У Черкаській ОВА повідомили, що сили ППО знищили у небі над областю 7 БпЛА противника.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що над областю збили 4 ворожі “шахеди”.

У Херсонській ОВА повідомили, що зранку внаслідок скидання вибухівки з БпЛА 76-річний херсонець зазнав вибухової травми та уламкового поранення плеча. Також у селі Садове під удар російського БпЛА потрапили троє людей, які перебували біля автівки, вони дістали контузії й вибухові травми.

Нагадаємо, що вночі 4 вересня росіяни атакували Україну ракетами та дронами. Про наслідки – тут.

Фото: Національна поліція

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.