ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: законсервуйте на зиму томатний сік

Томатний сік – корисний напій, який можна заготовити на зиму. Спробуйте приготувати.

Домашній томатний сік не просто смачний, а ще й якісний та корисний. Ця апетитна заготовка дозволить насолодитися смаком томатів навіть у холодну пору. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 5 кг помідорів
  • 1 ст. л. солі
  • 2 лаврові листки
  • 1 бутон гвоздики
  • 5 горошин чорного перцю

Приготування:

  1. Помідори добре промийте. Розріжте кожен на 2-4 частини.
  2. Пропустіть томати через соковижималку. Помістіть у каструлю та поставте варитись на сильний вогонь до закипання.
  3. Томатний сік підсоліть і додайте спеції та лаврові листки.
  4. Кип’ятіть 10-15 хвилин на невеликому вогні (пінку прибирати не потрібно).
  5. Тим часом ретельно промийте банки і кришки, простерилізуйте. Розлийте прокипілий сік у банки й добре закрийте.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору