ЖИТТЯ

Вночі 6 вересня росіяни випустили по Україні дві ракети та 44 безпілотники: які наслідки

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 6 вересня російські війська атакували територію України однією керованою авіаційною ракетою Х-59, однією протирадіолокаційною ракетою Х-31П та 44-ма ударними БпЛА типу Shahed. Станом на 8:00 сили ППО збили 27 ударних БпЛА у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях. Вісім безпілотників – локаційно втрачені, один – повернув у напрямку окупованої Донеччини. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

О 8:33 у Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що зафіксований рух ворожих БпЛА, а у регіоні працювали сили ППО. О 9:22 оголосили відбій тривоги.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що в області оборонці знищили 1 крилату ракету та п’ять безпілотників, серед яких був і розвідувальний.

У Миколаївській ОВА сповістили, що вночі сили та засоби протиповітряної оборони знищили на Миколаївщині 7 БпЛА. Внаслідок бойової роботи та падіння уламків у Баштанському районі на відкритій території сталося загоряння сухої трави, яке оперативно ліквідували. Постраждалих немає.

У Львівській ОВА повідомили, що ворог атакував Львівську область бойовими безпілотниками. Близько 3:15 у Львівському районі у промисловій зоні впали уламки “шахеда”. Загорілися 4 вантажівки. За півтори години пожежу загасили. Автівки ремонту не підлягають.

“Під час двох повітряних тривог, які оголошували на Львівщині цієї ночі, ворог атакував область трьома ударними безпілотниками. Усіх їх знешкодила ППО. Жертв та постраждалих – немає. Усі системи життєзабезпечення області працюють у штатному режимі”, – зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, що кілька днів тому волонтери із Переяслава відвезли допомогу українським військовим у Сумську та Курську області. Деталі – тут.

Фото: ДСНС України, наслідки атаки на Львівщині

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору