Переяслав Перейти на сайт

На Переяславщині сталася масштабна пожежа: згоріли 3 господарчі будівлі та два нежитлових будинки

На Переяславщині сталася масштабна пожежа. Через загоряння сухої трави спалахнули три господарчі будівлі та два нежитлові будинки.

5 вересня о 14:33 до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу у селі Строкова (Студениківська ТГ) на вулиці Шкільній. На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ у складі 3 осіб. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

О 15:01 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що горить трав’яний настил на площі 0,9 га, нежитловий будинок та 3 господарчі будівлі. О 15:12 на допомогу направили автомобіль 27-ї ДПРЧ у складі 4 осіб. О 15:13 ще на допомогу прибуло відділення із Студеників (Студениківська ТГ). На місці також працював трактор з бочкою води та два трактори, які обробляли територію.

О 15:48 на допомогу прибуло відділення зі Яготина у складі 4 осіб. О 17:26 із-за сильного вітру площа горіння трав’яного настилу збільшилася до 2,5 га. Гасіння було ускладненим через велику кількість чагарників та неможливість під’їзду техніки до осередку пожежі.

Локалізували пожежу о 18:07 на площі 2,5 га, а ліквідували – о 19:16. Вогонь знищив 3 господарчі будівлі, 2 приватних не житлових будинки, крівлю житлового будинку, трав’яний настил та чагарники. Врятували три приватних житлових будинки та 2 господарчі будівлі. Ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що вночі 7 вересня на Київщині працювала ППО. Про наслідки – тут.

Фото надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.