ЖИТТЯ

Вночі 7 вересня на Київщині працювала ППО: росіяни атакували дронами

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 7 вересня російські війська атакували територію України ударними БпЛА типу “Shahed”. Сили ППО знищили 58 ударних безпілотників у Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській та Полтавській областях. Шість БпЛА – полетіли у напрямку Росії, Білорусі та тимчасово окупованої Луганщини. Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що цієї ночі через атаку дронами тривога тривала більше 8 годин. В області працювали сили ППО. Є збиті цілі. Влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури немає, постраждалі також відсутні. Проте внаслідок падіння уламків збитих цілей в одному з районів пошкоджено три приватні будинки, вибиті вікна, пошкоджені двері та покрівлі дахів.

“Крім того, в двох районах поза межами населених пунктів зафіксовано пожежі трав’яного настилу та стерні. Загорання оперативно ліквідовані”, – йдеться у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації сповістили, що всі безпілотники, які загрожували столиці, були знищені, та жоден з БпЛА противника не досягнув своєї цілі. “До Києва впритул дрони дісталися близько третьої ночі. Оголошена повітряна тривога в столиці тривала всього 18-ть хвилин. Але за цей час над Києвом гучно працювала протиповітряна оборона”, – зазначили у повідомленні.

В Печерському районі столиці зафіксовано падіння уламків за чотирма різним адресами. Також виявлено загоряння на відкритій місцевості, на площі 50 кв.м, яке ліквідували. Попередньо, без жертв та руйнувань.

У Миколаївській ОВА повідомили, що вночі силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено 12 БпЛА типу “Shahed 131/136”.

У Рівненській ОВА повідомили, що вночі під час тривоги збито повітряні цілі ворога. Люди не постраждали.

У Кіровоградській ОВА повідомили, що ніч і ранок на Кіровоградщині була з тривогами. Проте обійшлося без наслідків.

У Херсонській ОВА сповістили, що під час нічної дронової атаки Сили протиповітряної оборони над територією області знищили 7 “Shahed-131/136”.

Нагадаємо, що вночі 6 вересня росіяни випустили по Україні дві ракети та 44 безпілотники. Про наслідки – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору