ЖИТТЯ

У застосунку “Дія” з’явилися свідоцтва про шлюб, розлучення та зміну імені

У “Дії” стали доступними ще три нові документи. Які саме?

У застосунок “Дія” додали три нові документи свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені. Про це 10 вересня повідомили на сайті Міністерства цифрової трансформації України, передає Інформатор.

У пресслужбі зазначають, що свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені з’являться в застосунку “Дія” автоматично. Варто лише оновити застосунок. Ці документи можуть знадобитися при влаштування на роботу, підтверджені зміни прізвища, оформлення пільги, аліментів чи отримання допомоги.

Окрім цього, у “Дію” автоматично за податковим номером підтягнеться свідоцтво про народження дитини. Таким чином не потрібно буде вводити вручну серію та номер документа. Також “Дія” підтягне свідоцтва про народження вже повнолітніх дітей, а ще свідоцтва для батьків-усиновлювачів та батьків, які змінили прізвище.

Документи підтягнуться автоматично, якщо в державному реєстрі актів цивільного стану громадян є інформація про податковий номер.

Нагадаємо, що у жовтні в Україні можуть зрости тарифи на інтернет. У чому причина та як цьому зарадити читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору