ЖИТТЯ

Вночі 10 вересня росіяни атакували Україну дронами та ракетами: які наслідки

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 10 вересня російські війська атакували територію України балістичною ракетою “Іскандер-М”, ракетою Х-31П та 46-ма ударними БпЛА типу “Shahed”. Сили ППО збили 38 ударних безпілотників у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській областях. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що ворог атакував область ударними дронами. В регіоні працювали сили ППО. Є збиті цілі, постраждалих немає. Влучання в об’єкти критичної та житлової інфраструктури не зафіксовані. Проте в одному з районів області внаслідок падіння уламків збитих цілей виникла пожежа лісової підстилки та в одному населеному пункті пошкоджена господарська будівля.

У Київській міській військовій адміністрації сповістили, що повітряну тривогу в Києві оголосили близько 04:00 і тривала вона майже дві години. Російські дрони заходили в бік столиці з різних напрямків та різними групами. Силами та засобами протиповітряної оборони усі БпЛА були знищені. Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих.

У Черкаській ОВА повідомили, що ніч на Черкащині була складною. Оборонці знищили 14 БпЛА противника. “Маємо кілька влучань, а також наслідки через падіння уламків. В обласному центрі двоє людей травмовані, їм надана необхідна допомога. Також пошкоджено кілька будинків і об’єктів приватного бізнесу, виникло займання сухої рослинності”.

Також в районі через падіння уламків загорілась лісова підстилка, а на Уманщині пошкоджено інфраструктурний об’єкт.

У Миколаївській ОВА повідомили, що вночі силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено чотири БпЛА типу “Shahed 131/136”.

На Кіровоградщині цієї ночі також були збиття ворожих цілей над областю. Обійшлося без наслідків.

На Сумщині ворог атакував об’єкти критичної інфраструктури БпЛА. Сил протиповітряної оборони знищили в області три ворожі безпілотники.

На Дніпропетровщині протягом ночі тривала повітряна тривога. Сили ППО знищили три “шахеди”.

Нагадаємо, що вночі 9 вересня на Київщині працювала ППО. Про наслідки – тут.

Фото: Черкаська ОВА

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору