ЖИТТЯ

Вночі 12 вересня росіяни випустили по Україні 64 безпілотники та 5 ракет: що відомо прямо зараз

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки?

Уночі 12 вересня російські війська вдарили по Чернігівщині двома балістичними ракетами “Іскандер-М” та однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69. Також завдали ударів по території України двома крилатими ракетами Х-22/32 та 64-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО знищили 44 безпілотники у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях. Три безпілотники полетіли назад у Росію, ще чотири – локаційно втрачені на території України. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації о 5:05 повідомляли, що у повітряному просторі області зафіксували БпЛА, а сили ППО працювали по цілях. Про наслідки наразі не сповіщали.

Оновлено: “Вночі та зранку ударними дронами ворог вчергове атакував Київщину. В області працювали сили ППО. Є знищені цілі. Постраждалих немає. Влучання в житлову чи критичну інфраструктуру відсутні. Інформація щодо пошкоджень внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей не надходила. В двох районах ліквідовано загоряння в полі та пожежу трав’яного настилу на відкритій місцевості”, – повідомили у КОВА о 12:36.

У Київській міській військовій адміністрації сповістили, що перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, а протягом ночі у повітряному просторі постійно додавалися нові БпЛА. На Київ ворожі ударні безпілотники заходили кілька разів з різних напрямків, переважно по одному. Проте жоден з дронів до столиці не дістався, сили та засоби протиповітряної оборони все збили на підступах.

“Щодо ракет – справді, протягом ночі оголошувалися загрози застосування балістики, але обійшлося без застосування по Києву”, – йдеться у повідомленні.

У Сумській ОВА повідомили, що вночі ворог здійснив масований авіаційний удар по об’єктам енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади. Росіяни застосували “шахеди”, скерувавши їх, зокрема, на житлові будинки, заклади освіти та медицини. Попередньо, внаслідок ворожої атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 13 людей.

“На місці працюють аварійно-рятувальні служби. Проводиться ліквідація наслідків авіаційного удару. Інформація щодо наслідків уточнюється. Людям надається вся необхідна допомога. Розгорнуті пункти незламності”, – йдеться у повідомленні.

Голова Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що сили ППО знищили 10 ворожих БпЛА типу Shahed. При цьому виникла пожежа на одному зі складів зберігання меблевої продукції. Ннад ліквідацією пожежі працює підрозділ ДСНС.

У Херсонській ОВА сповістили, що під час нічної дронової атаки ППО над областю знищила 4 “шахеди”.

На Дніпропетровщині цієї ночі знищили 8 безпілотників.

Нагадаємо, що уночі 11 вересня над Київщиною також збивали ударні безпілотники. Деталі – тут.

Фото: Національна поліція України (наслідки на Сумщині)

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору