Спробуйте приготувати традиційні манники для всієї родини. Маємо рецепт.
Манники – смачна традиційна українська страва, яка подобається як дітям, так і дорослим. Її можна подавати на стіл як десерт до чаю або як окрему страву на сніданок. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 6 ст. л. манної крупи
- 0,5 л молока
- 150 г кисломолочного сиру
- 1 куряче яйця
- 3 ст. л. цукру
- 3 ст. л борошна
- 5 г ванільного цукру
Приготування:
- Покладіть сир у глибоку миску, додайте звичайний та ванільний цукор.
- Відділіть жовток від білка та додайте його до сиру. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
- Для приготування манного тіста спочатку потрібно зварити манку. Влийте холодне молоко в каструлю та додайте цукор. Доведіть молоко до кипіння на невеликому вогні, постійно помішуючи.
- Після цього поступово всипте манну крупу, не перестаючи помішувати.
- Насипте у глибоку тарілку борошно та додайте готову манку.
- Сформуйте з кульки манної каші паляничку, викладіть в середину 1 ч. л. сирної начинки та заліпіть краї манника.
- Для обсмаження манників необхідно добре розігріти пательню з достатньою кількістю олії. Викладіть манники і обсмажте їх на середньому вогні до легенької рум’яної скоринки з кожного боку.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.