ЖИТТЯ

У Переяславі на благодійному концерті гурту “Крутий заміс” зібрали понад 23 тисячі гривень на ЗСУ

У Переяславі в музеї просто неба виступив гурт “Крутий заміс”. На концерті збирали кошти на ЗСУ. 

14 вересня на території музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини у Переяславі відбувся благодійний концерт гурту “Крутий заміс”, за ініціативи волонтерської ГО “Команда Нескорені” та НІЕЗ “Переяслав”. На ньому збирали кошти для Збройних сил України. Про це повідомляє Інформатор.

Близько опівдня на території музею вже зібралося чимало народу. Відвідувачі смакували на свіжому повітрі страви української кухні, купували сувенірну продукцію та чекали на концерт гурту “Крутий заміс”. Розпочала його вокалістка Марія Самовол, яка вже рік є учасницею колективу. Зокрема дівчина бере участь в багатьох благодійних заходах та з 5 років виступає у музеї просто неба. Вона виконала низку народних українських пісень: чумацькі, козацькі, родинно-побутові. А вже згодом виступив повний склад гурту з авторськими піснями та кавер-версіями на пісні відомих українських виконавців.

“Ми з Холодного Яру, це територія Міжнародного мистецького фестивалю, там проводимо репетиції, записуємо пісні. Сьогодні поспіваємо для вас та допоможемо хлопцям. Всі кошти, які ми збираємо на концертах, завжди залишаємо в тих місцях, де проводимо виступи. З 2022 року “Крутий заміс” взяв участь в багатьох благодійних зборах. Близько 5 мільйонів гривень донатами ми вже передали захисникам. Ми всі музиканти любителі, тож у вільний час допомагаємо війську. Зараз такий час, якщо не воюєш, потрібно допомагати”, – розповів фронтмен гурту Владислав Клименко.

Під час концерту люди могли задонатити у скриньку, яка стояла прямо на сцені, і до слова, робили це активно. Також гурт провів аукціон в якому розіграв фірмову футболку. Стартова ціна була 500 гривень, дві жінки влаштували справжні дебати за головний лот, та все ж одна з них виборола омріяну річ за 2600 гривень.

Очільниця “Команди Нескорених” Ольга Дрига після виступу сказала: “Дякую всім хто приєднався до сьогоднішнього благодійного концерту. Я висловлюю вдячність гурту, за те, що ви гастролюєте по всій Україні безкоштовно і, що всі зібрані кошти з ваших виступів передаєте на Збройні сили України”.

Волонтерка також підбила підсумки всіх донатів: “На території музею стояли баночки, куди люди задонатили 10 тисяч 277 гривень. В скриньку, яка була на сцені – 9 тисяч 750 гривень. Також була відкрита монобанка на яку зібрали 3600 гривень. Ще 150 гривень тільки що мені дали в руки. Тож загалом вдалося зібрати 23 тисячі 777 гривень”.

Всі кошти використають на придбання необхідних речей для потреб ЗСУ: тактичний душ, хімічні грілки для тіла, сушар-присипка з антигрибковим ефектом, пакети охолоджуючі гіпотермічні, профілактичні ліки, термоковдри та пічки. “Ці речі стануть доповненням проєкту “Переяславські посилки підтримки” від ГО “Команда Нескорені”, та разом із стравами швидкого приготування власного виробництва будуть надіслані військовим на передову”, – написала Ольга Дрига у себе на Facebook-сторінці.

Вокалістка Марія Самовол

У музеї зібралося багато людей

Фронтмен гурту Владислав Клименко

Гурт виконав низку авторських пісень та кавер-версії на пісні популярних українських виконавців

Люди активно донатили у скриньку

Концерт тривав близько двох годин

З 2022 року “Крутий заміс” бере участь в благодійних зборах

Близько 5 мільйонів гривень артисти передали захисникам

Атмосфера була дуже крутою

Гурт провів аукціон в якому розіграв фірмову футболку

Ольга Дрига від ГО “Команда Нескорені” вручила гурту подяку

Нагадаємо, що 13 вересня у Переяславі з нагоди прийдешнього свята нагороджували тренерів, спортсменів та вчителів фізкультури. Детальніше – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору