Переяслав Перейти на сайт

Вночі 14 вересня росіяни випустили по Україні 76 безпілотників: на Київщині пошкоджені будинки

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 14 вересня російські війська атакували територію України 76-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО знищили 72 ударні БпЛА у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Харківській, Київській, Донецькій, Житомирській, Дніпропетровській, Черкаській, Вінницькій та Сумській областях. Два “шахеди” локаційно втрачені на території України, ще два – повернулися в Росію. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що тривога тривала всю ніч, а в області працювали сили ППО. Є збиті цілі, постраждалі відсутні. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано.

“Внаслідок падіння уламків збитих цілей фіксуються пошкодження в двох районах області. В одному з районів пошкоджено два приватних будинки та господарчу споруду. В іншому – скління в багатоквартирному будинку та автомобіль. Господарям пошкоджених будинків буде надана необхідна допомога”, – йдеться у повідомленні.

В Одеській ОВА повідомили, що росіяни атакували ударними безпілотниками Одеський та Ізмаїльський райони. Робота ППО тривала більше трьох годин. Внаслідок падіння уламків дронів у передмісті Одеси на території приватного домогосподарства зруйновано 3 споруди, пошкоджено житловий будинок та гараж. Загиблих та постраждалих немає.

“В Одеському районі падіння уламків БпЛА на території житлового сектору спричинили загорання даху приватного будинку. Пожежу площею 10 кв.м оперативно власноруч ліквідували господарі. На іншій локації внаслідок атаки загорівся автомобіль та складське приміщення. Співробітники ДСНС ліквідували вогонь. Інформація про постраждалих не надходила. В Ізмаїльському районі пошкоджено стіну ангара, вікна і двері дачного будинку без послідуючого загорання. Загиблих та постраждалих також немає”, – йдеться у повідомленні.

На Черкащині оборонці знищили дев’ять безпілотників. Минулось без наслідків.

На Дніпропетровщині по ворожих цілях відпрацювали бійці ПвК “Схід” та знищили три “шахеди”.

На фото наслідки атаки на Одещині 

Нагадаємо, що 13 вересня на Переяславщині мотоцикліст злетів у кювет, водія госпіталізували. Детальніше – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Vibеr.