Переяслав Перейти на сайт

Стипендії міськради Переяслава отримають 69 успішних у освіті та спорті дітей

У Переяславській громаді 69 дітей отримають стипендії міськради. Нагороджуватимуть стипендіантів зі сфери освіти та спорту.

17 вересня на засіданні виконкому міськради Переяслава розглянули питання “Про нагородження стипендією Переяславської міської ради в галузі освіти та фізичної культури”. Про це повідомляє Інформатор.

– Це щорічна стипендія міської ради, якою нагороджуються обдаровані діти, – зазначила секретарка Переяславської міськради Лідія Оверчук. – 13 вересня  відбулася комісія, яка визначила нагородити 52 дитини від освіти та 17 із галузі спорту. Для дітей, які отримуватимуть нагороди із галузі культури, буде окрема комісія та нагородження. Суми стипендій різні: відповідно до положення, півтори, дві та три тисячі гривень, у залежності від того, яке місце дитина посіла та в якій галузі.

Такі стипендії отримають випускники 9, 11 класів та діти, які навчаються у закладах освіти на території Переяславської громади, комунальному закладі “Переяславська дитячо-юнацька спортивна школа” або є вихованцями відділення Київського регіонального центру з питань фізичної культури і спорту “Інваспорт”, що посіли призові місця у всеукраїнських, обласних предметних олімпіадах, конкурсах-захистах учнівських робіт Малої академії наук України, інтелектуальних конкурсах, спортивних змаганнях, конкурсах, організованих Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Київською обласною державною адміністрацією та Київською обласною радою, а також перемогли у міжнародних змаганнях, конкурсах, направлення на які здійснювали Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України.

Виплати стипендій міської ради передбачені у міському бюджеті на реалізацію Програми розвитку системи освіти Переяславської громади. З нагоди вручення стипендій мають підготувати та провести урочистості.

Нагадаємо, що 14 вересня на Переяславщині спортивними змаганнями вшанували пам’ять Юрія Семененка та Бориса Сонька. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.