Переяслав Перейти на сайт

У селі на Переяславщині влаштували виставку-продаж картин Людмили Башук та її учнів: зібрали майже 10 тисяч гривень на ЗСУ

На Переяславщині провели благодійну виставку-продаж картин Людмили Башук та її учнів. Зібрали гроші на ЗСУ.

17 вересня у Студениках (Студениківська ТГ) біля будинку культури провели виставку-продаж робіт переяславської художниці Людмили Башук та її учнів зі студії живопису та арттерапії. Виставка мала назву “Таланти Студеників”, на ній збирали гроші на ЗСУ. Про це повідомили на Facebook-сторінці Студениківської громади, передає Інформатор.

На виставці провели благодійний аукціон. Лотерейний білет коштував 200 гривень. Розіграли дві картини Людмили Башук, переможців визначили за допомогою рандомайзера. Картину “У Каневських” виграла голова Студениківської громади Марія Лях, а картину “Море” – завідувачка місцевого дитсадка “Малятко” Наталія Тарасенко.

Загалом із продажу дитячих картин вдалося зібрати 9 тисяч 220 гривень. 7 тисяч 470 гривень із них передадуть волонтерам на чолі з Лідією Мищенко для виготовлення окопних свічок. Юні ж художники отримали 1 тисячу 750 гривень як свій перший гонорар.

З піснями під час виставки виступив аматорський вокальний колектив “Берегиня” під керівництвом Галини Старікової.

Нагадаємо, що раніше у Студениківській громаді у пам’ять про загиблого сина Мухаммеда Ібрагімова його мама встановила бювет. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Студениківської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.