ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте “лазанью по-київськи”

Закусковий пиріг з лаваша у народі отримав назву “лазанья по-київськи”. Спробуйте приготувати.

Основою пирога є тонкі листи лаваша, які чергуються з шарами м’ясного фаршу. Випікається він у духовці до золотистої скоринки, а подається як у гарячому, так і у холодному вигляді. Така страва чудово поєднується з овочами та різноманітними соусами. Інформатор, посилаючись на видання Shuba, розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 3 курячі яйця
  • 70 г шпинату
  • кріп та петрушка
  • 100 мл молока
  • 2 ст. л. сметани
  • 100 г сиру
  • 1 ріпчаста цибулина
  • спеції та сіль за смаком

Приготування:

  1. Викладіть фарш у велику миску.
  2. Додайте до фаршу нарізану цибулю та подрібнену зелень.
  3. Розбийте в миску 2 яйця.
  4. Додайте сіль та спеції. Добре перемішайте суміш.
  5. Викладіть на робочу поверхню поруч 2 листи лаваша та розподіліть начинку.
  6. Загорніть кожен лаваш у рулет і розріжте його на дві частини.
  7. Викладіть рулети у змащену олією форму для запікання.
  8. Розбийте яйце в глибоку миску, додайте молоко й сметану. Збийте суміш й залийте нею рулети.
  9. Натріть сир і розподіліть по поверхні пирога.
  10. Відправте пиріг у розігріту на 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору