Закусковий пиріг з лаваша у народі отримав назву “лазанья по-київськи”. Спробуйте приготувати.
Основою пирога є тонкі листи лаваша, які чергуються з шарами м’ясного фаршу. Випікається він у духовці до золотистої скоринки, а подається як у гарячому, так і у холодному вигляді. Така страва чудово поєднується з овочами та різноманітними соусами. Інформатор, посилаючись на видання Shuba, розповідає рецепт.
Інгредієнти:
-
3 курячі яйця
-
70 г шпинату
- кріп та петрушка
- 100 мл молока
- 2 ст. л. сметани
- 100 г сиру
- 1 ріпчаста цибулина
- спеції та сіль за смаком
Приготування:
- Викладіть фарш у велику миску.
- Додайте до фаршу нарізану цибулю та подрібнену зелень.
- Розбийте в миску 2 яйця.
- Додайте сіль та спеції. Добре перемішайте суміш.
- Викладіть на робочу поверхню поруч 2 листи лаваша та розподіліть начинку.
- Загорніть кожен лаваш у рулет і розріжте його на дві частини.
- Викладіть рулети у змащену олією форму для запікання.
- Розбийте яйце в глибоку миску, додайте молоко й сметану. Збийте суміш й залийте нею рулети.
- Натріть сир і розподіліть по поверхні пирога.
- Відправте пиріг у розігріту на 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.