Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі на Шкільній зіткнулися автомобіль Honda та мотоцикл

Як минули 16 та 17 вересня на Переяславщині? Інформатору розповіли у відділі поліції.

Відділ поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП повідомив про події, які трапилися на Переяславщині протягом 16 та 17 вересня. Інформатор переповідає найцікавіше.

16 вересня, 16:06. Переяслав. Заявниця повідомила, що стала жертвою шахрайської схеми та втратила 61 тисячу 510 гривень. За її словами, 5 вересня вона отримала на телефон повідомлення про виплату від UNICEF у розмірі 5 тисяч 140 гривень та перейшла за вказаним посиланням у начебто додаток Ощадбанку. Потім увела свої дані, їй зателефонував онлайн-помічник банку для підтвердження входу за допомогою коду. Коли надійшов запит про її дату народження, жінка засумнівалась у безпеці та вийшла з посилання. Згодом зайшла в мобільний додаток, щоб перевірити свої рахунки, проте пароль не підходив. Вона обрала функцію “забули пароль”, зателефонували з того ж онлайн-помічника, зрештою заблокували вхід до додатку. З’ясувалося, що з її кредитної картки кількома платежами зняли 28 тисяч гривень, 29 тисяч гривень, 1 тисячу 900 гривень та 1 тисячу 950 гривень. За цим фактом триває перевірка.

17 вересня, 10:23. Переяслав. Жінка повідомила, що дізналась від подруги про те, що її акаунт у Telegram зламали та просять надіслати 20 тисяч гривень. Заявниця звернулася для інформування.

13:35. Переяслав. Надійшло повідомлення про ДТП на вулиці Шкільній: зіткнулися автомобіль Honda та мотоцикл. Ніхто не постраждав. Згодом від учасників події надійшла заява про нерозгляд ситуації.

16:09. Переяслав. Заявниця повідомила, що з її банківської картки зникли 3 тисячі 599 гривень. За цим фактом проводять перевірку.

16:42. Хоцьки (Циблівська ТГ). Надійшло повідомлення про ДТП між автомобілями Citroёn та вантажівкою. Під час руху у вантажному авто лопнула шина та відлетіла у Citroёn, після чого він отримав механічні пошкодження. За цим фактом поліціянти склали адміністративний протокол за статтею 124 (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна). 

21:45. Переяслав. Жінка поскаржилася, що її син буянить та поводиться агресивно. Зрештою за цим фактом правоохоронці склали адміністративний протокол за статтею 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб).

Також за дві доби поліція зареєструвала три смерті (ненасильницькі та не після нещасних випадків) у Переяславі, Ковалині (Дівичківська ТГ) та Воскресенському (Ташанська ТГ).

Нагадаємо, що 15 вересня на Переяславщині жінка знайшла свою 37-річну подругу мертвою. Деталі – тут.

Фото надали у переяславському відділі поліції

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.