ЖИТТЯ

Уночі 18 вересня росіяни атакували Україну 52 дронами та трьома ракетами: які наслідки

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 18 вересня російські війська атакували територію України трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 та 52-ма ударними БпЛА. Сили ППО знищили 46 ударних безпілотників у Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Вінницькій, Сумській та Полтавській областях. 5 БпЛА локаційно втрачені, ще один полетів у Росію. Також внаслідок протидії керовані авіаційні ракети не досягли цілей. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що вночі та зранку в області працювали сили ППО, є збиті цілі. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допустили, постраждалих також немає. “Падіння уламків збитих цілей фіксується поза межами населених пунктів на відкритих ділянках місцевості. В одному з районів ліквідована пожежа сухої трави. Оперативні служби продовжують роботу з фіксації наслідків ворожої атаки”, – йдеться у повідомленні.

У Миколаївській ОВА сповістили, що вночі сили та засоби протиповітряної оборони на Миколаївщині знищили 4 “шахеди”.

На Черкащині сили ППО та радіоелектронної боротьби знищили 16 БпЛА ворога. Минулося без постраждалих. Проте сталося загоряння лісової підстилки через падіння уламків. Пожежу ліквідували.

На Кіровоградщині внаслідок ворожої атаки в обласному центрі пошкоджено кілька житлових будинків. В одному з дворів сталася пожежа. Одна людина загинула. Легкі поранення отримала 90-річна жінка, якій медики надали допомогу.

У Сумській міській раді повідомили, що вночі ворог наніс авіаційний удар “шахедами” по енергетичних об’єктах міста Суми. Люди не постраждали. Зараз проводять ліквідацію наслідків ворожого удару. “Внаслідок ворожих атак енергосистема області працює в напруженому режимі. Споживачів просять зменшити споживання електроенергії, особливо у пікові години”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 17 вересня надранок рятувальники з Переяслава гасили покинуту будівлю у Баришівській громаді. Деталі – тут.

На фото – наслідки атаки на Кіровоградщині

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору