Переяслав Перейти на сайт

На бруківку біля ЦКМ у Переяславі виділили ще грошей із бюджету: тепер загальна сума – майже 2 мільйони

Вже тричі виділяли гроші на ремонт у парку Шевченка в Переяславі. Чому так?

На сесії міської ради Переяслава 19 вересня внесли зміни до програми благоустрою, згідно з якими виділили із місцевого бюджету 632 тисячі 230 гривень на додаткові роботи під час капітального ремонту в парку імені Тараса Шевченка. Там перед Центром культури та мистецтв бруківкою викладуть майданчик площею понад тисячу квадратних метрів. Про це повідомляє Інформатор.

173 тисячі 098 гривень 39 копійок із зазначеної суми зекономили на капітальних ремонтах водопровідних мереж на вулиці Каштанній у Переяславі та на вулиці Покровській у Гланишеві, а також на будівництві артезіанської свердловини на вулиці Києвобрамській у Переяславі. Ще 459 тисяч 131 гривню 61 копійку передбачили за рахунок перевиконня плану доходів.

Раніше на поточний ремонт доріжок у парку імені Шевченка вже виділяли 700 тисяч гривень, 50 тисяч із яких – на розроблення проєктно-кошторисної документації. Потім вирішили не асфальтувати, а класти бруківку й виділили ще 637 тисяч 685 гривень вже на капремонт. Тож зі ще одним довиділенням загальна сума складе 1 мільйон 919 тисяч 915 гривень.

“Коли вперше приймалося це рішення, ми планували зробити там асфальт, але все ж перейшли на бруківку. Коли депутат Андрій Іващенко звернувся до мене щодо ремонту покриття на цій території, я підтримав його, бо це дуже важливе питання. На майданчиках біля ЦКМ проводиться більшість культурних заходів, там збирається багато людей, а головне – там гуляють діти. Хто був, той бачив, у якому стані покриття, там неможливо поставити стільчик, пройти, проїхати інвалідним чи дитячим візком, на це боляче дивитися”, – пояснював на сесії 6 серпня міський голова Переяслава Вячеслав Саулко.

Тоді ж депутатка Яна Поліч зауважувала, що Андрій Іващенко звертався лише щодо невеличкого майданчика на 100 “квадратів”: “Коли до нас звернувся Андрій Іващенко про 100 квадратних метрів плитки, ми його в цьому всі підтримали. А зараз ми робимо там майданчик у 250 квадратних метрів і заодно центральний вхід. Ми викидаємо 1 мільйон 300 гривень на плитку, яка нікому не потрібна”.

Виділено ділянку, яку закладуть бруківкою

Начальник відділу капітального будівництва та ЖКГ Олександр Вітківський 19 вересня пояснив, що дофінансування необхідне, оскільки покриття бруківкою збільшили із 739 кв. метрів, як планувалося раніше, до 1050 кв. метрів. Спочатку хотіли з двох боків ЦКМ облаштувати дві клумби, але під час наради замовника, підрядника, технічного нагляду, начальника відділу культури, директорки ЦКМ вирішили, що вони не потрібні і краще закласти плиткою весь майданчик перед ЦКМ та майданчик ліворуч від нього (де вхід до молодіжного центру “Зустріч”).

“За” фінансування додаткових робіт проголосували 15 із 16 присутніх депутатів. Не голосував лише Михайло Шамрай.

Нагадаємо, що на цій же сесії із бюджету Переяслава виділили гроші військовим частинам на обладнання, ТЦК – на конверти та марки, поліції – на пальне. Деталі – тут.

Віталій Усик

Фото: Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.