Переяслав Перейти на сайт

Уночі 20 вересня росіяни випустили по Україні 4 ракети та 70 безпілотників: на Київщині є збиті цілі

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 20 вересня російські війська атакували Донеччину трьома ракетами невстановленого типу, Дніпропетровщину – керованою авіаційною ракетою Х-59, а також 70-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО знищили 61 дрон та одну керовану авіаційну ракету у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. Дев’ять ворожих безпілотників локаційно втрачені у кількох регіонах України. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що в області є збиті дрони. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає, без постраждалих. “У двох районах області внаслідок падіння уламків зафіксовано загоряння трав’яного настилу. Пожежі ліквідовані”, – написали о 8:02.

У Львівській ОВА сповістили, що під час тривоги у повітряний простір області залетів один ворожий ударний безпілотник. Його знищили сили ППО. Унаслідок падіння уламків близько 4:30 виникла пожежа в одному із сіл області. “Загорілося приміщення колишнього колгоспу. Займання оперативно загасили вогнеборці. Залучали 20 пожежників та 4 одиниці спецтехніки. Пошкоджені три автомобілі (1 вантажний та 2 легкових), у житлових будинках неподалік вибиті вікна. За даними на цю годину (7:48), жертв чи постраждалих немає”, – йдеться у повідомленні.

У Івано-Франківській ОВА повідомили, що під час повітряної тривоги на Прикарпатті працювали сили ППО. Обійшлося без постраждалих.

На Черкащині минулось без надзвичайних ситуацій. За попередніми даними, оборонці знищили тринадцять ворожих БпЛА. Ніхто не постраждали. У двох випадках через падіння уламків займалась лісова підстилка. Пожежі ліквідували.

У Кіровоградській ОВА повідомили, що під час нічної повітряної тривоги результативно відпрацювали оборонці неба, обійшлося без наслідків.

На Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони знищили шість БпЛА.

На Дніпропетровщині ПвК “Схід” знищив ракету і “шахед”.

Нагадаємо, що уночі 19 вересня росіяни також атакували Україну ракетами та дронами. Про наслідки – тут.

На фото – наслідки атаки на Львівщині

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.