Штрудель – чудовий варіант осінніх ласощів. Спробуйте приготувати.
У Болгарії штрудель з гарбузом і корицею називають гарбузником. Тісто замішується на олії та звичайному борошні, а для начинки гарбуз треба трохи потушкувати. Корисний гарбуз добре поєднується з корицею і створює незабутній аромат. Інформатор, посилаючись на видання Shuba, розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 1 кг гарбуза
- 125 мл теплої води
- 145 мл соняшникової олії
- 40 г панірувальних сухарів
- 20 г вершкового масла
- 20 г меленої кориці
- 60 г цукру
Приготування:
- Почистьте помитий гарбуз від шкірки, розріжте навпіл, видаліть насіння. М’якоть наріжте кубиками, посипте цукром і корицею, додайте трішки води і стушкуйте до м’якості (10-15 хвилин). Готову начинку охолодіть.
- Просійте борошно, додайте теплу воду, масло і замісіть однорідне еластичне тісто. На присипаній борошном поверхні тоненько розкачайте тісто, посипте панірувальними сухарями й рівномірно розподіліть по ньому начинку.
- Обережно згорніть рулет і перекладіть швом донизу на змащене олією деко. Зверху штрудель змастіть розтопленим вершковим маслом.
- Випікайте при 180 градусах 40 хвилин до рум’яності.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.