ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте штрудель із гарбузом та корицею

Штрудель – чудовий варіант осінніх ласощів. Спробуйте приготувати. 

У Болгарії штрудель з гарбузом і корицею називають гарбузником. Тісто замішується на олії та звичайному борошні, а для начинки гарбуз треба трохи потушкувати. Корисний гарбуз добре поєднується з корицею і створює незабутній аромат. Інформатор, посилаючись на видання Shuba, розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 1 кг гарбуза
  • 125 мл теплої води
  • 145 мл соняшникової олії
  • 40 г панірувальних сухарів
  • 20 г вершкового масла
  • 20 г меленої кориці
  • 60 г цукру

Приготування:

  1. Почистьте помитий гарбуз від шкірки, розріжте навпіл, видаліть насіння. М’якоть наріжте кубиками, посипте цукром і корицею, додайте трішки води і стушкуйте до м’якості (10-15 хвилин). Готову начинку охолодіть.
  2. Просійте борошно, додайте теплу воду, масло і замісіть однорідне еластичне тісто. На присипаній борошном поверхні тоненько розкачайте тісто, посипте панірувальними сухарями й рівномірно розподіліть по ньому начинку.
  3. Обережно згорніть рулет і перекладіть швом донизу на змащене олією деко. Зверху штрудель змастіть розтопленим вершковим маслом.
  4. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин до рум’яності.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору