Переяслав Перейти на сайт

Україна повернула з окупації на Херсонщині десять дітей, а з Сирії – чотирьох громадян: що позитивного було цього тижня

Україна підготувала план перемоги, а Німеччина надала новий пакет військової допомоги. Що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого 2022 року на Україну підступно напала Росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор традиційно згадує найпозитивніші новини тижня, що минає.

Україна підготувала план перемоги – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що план перемоги уже повністю готовий. Про це він повідомив 18 вересня у своєму вечірньому зверненні.

За його словами, уже проаналізовані всі пункти, ключові акценти, а також підготовлені додатки з деталями до плану.

“Найголовніше тепер – рішучість реалізувати. Немає й не може бути жодної альтернативи миру, жодного заморожування війни чи будь-яких інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап”, – заявив президент.

Україна повернула з окупації на Херсонщині 10 дітей, серед них – трирічна дівчинка

В Україну повернули 10 дітей з тимчасово окупованих територій Херсонської області. Про це повідомив голова громадської організації “Save Ukraine” Микола Кулеба.

Серед дітей сім хлопчиків і три дівчинки. Наймолодшій дитині лише три роки, а найстаршій – 16.

Як розповів Кулеба, додому повернулися двоє братів 6 і 8 років, які 2,5 року не бачилися зі своєю мамою. Незадовго до початку повномасштабної війни їхня вагітна мама поїхала народжувати доньку в пологовий будинок. Сини мали в цей час побути з бабусею і дідусем у селі. Після того родина розлучилася надовго. Все ускладнювало те, що їхній тато служить у ЗСУ, і вони перебували в розшуку рф.

Наймолодшій врятованій дитині лише 3 роки. За словами Кулеби, мама довго просила свого чоловіка виїхати з окупації, і врешті поїхала сама з донькою, щоб дати їй можливість мати повноцінне дитинство.

“Дівчинка майже не пам’ятає мирне життя. Під час гучних вибухів вона дуже боялася і плакала, і мама, щоб заспокоїти дочку, говорила їй, що це грім”, – повідомив Микола Кулеба.

Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги

У новому пакеті військової допомоги Україні від Німеччини є танки Leopard 1, зенітні установки, всюдиходи, безпілотники та боєприпаси 155-мм калібру. Про це повідомляється на сайті німецького уряду.

Загалом пакет допомоги містить:

Крім того, до пакета увійшли:

Також Німеччина передала 10 кулеметів MG3 із запасними стволами та затворами, а ще 1 мільйон патронів.

США готують новий пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів

Новий пакет військової допомоги Україні від США в сумі 375 мільйонів доларів планують оголосити вже наступного тижня. Про це повідомляє Reuters із посиланням на анонімних посадовців США.

Пакет допомоги передбачає патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, запасні частини та інше озброєння.

Politico із посиланням на власні джерела повідомило, що в межах нового пакета військової допомоги США розглядають можливість відправити Україні ракети середньої дальності для винищувачів F-16. Ці ракети можуть вражати цілі на відстані понад 100 кілометрів.

Видання пишуть, що вміст і розмір пакета можуть змінитися найближчими днями перед тим, як його підпише президент Джо Байден.

Німеччина виділить 50 мільйонів євро на лікування українських військових

Німеччина надасть 50 мільйонів євро на лікування поранених українських військових. Про це повідомили в німецькому уряді.

Там заявили, що відтепер витрати на стаціонарне лікування поранених на війні будуть виділяти “без бюрократичних процедур Федеральним відомством адміністрації”.

“Ця підтримка також передбачає допомогу важкопораненим солдатам, які борються за свободу своєї країни. Важливо надавати небюрократичну допомогу солдатам, які зазнали поранень на війні. Завдяки знайденому нами рішенню ми створюємо безпеку для отримання необхідного медичного лікування у Німеччині”, – повідомив німецький міністр фінансів Крістіан Лінднер.

Чим запам’ятається тиждень, що минає, для жителів Переяславщини, можна дізнатися в окремій публікації. Читайте її за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.