Переяслав Перейти на сайт

Вночі 22 вересня росіяни випустили по Україні 80 безпілотників: на Київщині пошкоджений будинок

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 22 вересня російські війська завдали удару двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 та 80-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО збили 71 ударний БпЛА у Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській, Київській, Сумській, Полтавській, Херсонській та Миколаївській областях. Ще шість безпілотників – локаційно втрачені. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що тривога на Київщині тривала майже 8 годин. В регіоні працювали сили ППО – є збиті цілі. Постраждалих немає. Влучання в об’єкти критичної та житлової інфраструктури відсутні. В двох районах області внаслідок падіння уламків зафіксовано загорання трав’яного настилу та лісової підстилки. Пожежі ліквідовані. В одному приватному будинку пошкоджено двері, вікна, сонячні батареї та паркан.

У Черкаській ОВА повідомили, що, за попередніми даними, сили ППО збили 14 шахедів. Інформація про потерпілих чи руйнації інфраструктури не надходила. Через падіння уламків зайнялася лісова підстилка на площі 300 кв.м. Пожежу ліквідували.

У Полтавській ОВА повідомили, що вночі ворог атакував Полтавщину БпЛА. Ніхто не постраждав. Проте є пошкодження енергетичної інфраструктури в одному районі області. В результаті чого без світла залишились 56 побутових та 30 юридичних споживачів. Профільні фахівці вже працюють над відновленням електропостачання людям.

У Миколаївській ОВА повідомили, що сили ППО знищили чотири безпілотники.

Нагадаємо, що уночі 20 вересня росіяни випустили по Україні 4 ракети та 70 безпілотників. Про наслідки – тут.

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.