ГРОШІ

Ремонти ФАПів, стипендії, зарплати: на що виділяли гроші на вересневій сесії міськради Переяслава

На вересневій сесії вносили зміни до бюджету Переяслава. Які саме?

На сесії міської ради Переяслава 19 вересня вносили зміни до бюджету громади на 2024 рік. Чого саме вони стосуються та про які суми йдеться, традиційно розповідає Інформатор.

Виконавчий комітет Переяславської міськради передбачив 305 тисяч 117 гривень на поточний ремонт фельдшерсько-акушерського пункту села Гланишів, 89 тисяч 259 гривень – на поточний ремонту ФАПу у Мазінках, 7 тисяч 750 гривень – на заміну трифазного електролічильника. Відділ капітального будівництва та житлово-комунального господарства отримав 329 тисяч гривень для поточного ремонту та підсипки доріг у громаді. Виділення цих коштів стало можливим за рахунок перевиконня плану доходів.

Через сприятливий опалювальний сезон відділ освіти Переяславської міськради зекономив 150 тисяч гривень. Тож 50 тисяч із них перенаправив на придбання матеріалів для ремонту господарським способом, а 100 тисяч – на поточний ремонт водопровідної мережі Переяславської гімназії №5, проведення лабораторних досліджень води, заміну пожежного обладнання.

Відділ культури та туризму зекономив 28 тисяч гривень у зв’язку з обмеженням проведення заходів через воєнний стан. Цю суму перенаправив на стипендії від міськради для учнів закладів освіти у сфері культури.

Із загального фонду до спеціального (бюджету розвитку) управлінню соціального захисту населення передбачили 2 мільйони 809 тисяч 252 гривні 73 копійки для виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для осіб, що постраждали внаслідок війни.

Також відділ освіти отримав субвенцію із державного бюджету 1 мільйон 290 тисяч 511 гривень для придбання засобів навчання та обладнання. Із них конкретно відділу освіти передбачили 1 мільйон 100 тисяч гривень, а Переяславському ліцею імені Івана Мазепи – 190 тисяч 511 гривень.

За рахунок вільних залишків станом на початок року на 904 тисячі 160 гривень збільшили видатки для виплат заробітної плати у зв’язку з підвищенням посадових окладів відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 30 квітня 2024 року. Із них передбачили:

  • виконавчому комітету – 542 тисячі 768 гривень;
  • відділу освіти – 29 тисяч 858 гривень;
  • управлінню соціального захисту населення – 128 тисяч 076 гривень;
  • службі у справах дітей та сім’ї – 61 тисяча 628 гривень;
  • відділу культури та туризму – 17 тисяч 003 гривні;
  • фінансовому управлінню – 124 тисячі 827 гривень.

Також, як ми повідомляли раніше, на цій сесії виділяли гроші на потреби ЗСУ та правоохоронних органів. Зокрема, для військової частини А2215 у вигляді субвенції із місцевого до бориспільського районного бюджету виділили 550 тисяч гривень на придбання астрономічних та оптичних приладів. Гроші передбачили із вільних залишків станом на початок 2024 року.

Військовій частині А7046 для військової частини А7323 виділили 262 тисячі 500 гривень на придбання квадрокоптерів, безпілотників, комплектуючих та супутніх товарів для них. Ці видатки стали можливі за рахунок передачі із загального фонду коштів іншої субвенції з місцевого бюджету.

15 тисяч 750 гривень виділили першому відділу Бориспільського РТЦК та СП на придбання поштових конвертів та марок для якісного проведення мобілізаційних заходів, організації взаємодії з військовими частинами. Ці видатки стали можливі за рахунок вільних залишків станом на початок 2024 року.

Також у вигляді субвенції із міського бюджету до державного виділили 200 тисяч гривень на придбання паливно-мастильних матеріалів для Бориспільського районного управління поліції.

А ще відділу капбудівництва та ЖКГ передбачили 632 тисячі 230 гривень на додаткові роботи під час капітального ремонту в парку імені Тараса Шевченка у Переяславі. 173 тисячі 098 гривень 39 копійок із зазначеної суми зекономили на капітальних ремонтах водопровідних мереж на вулиці Каштанній у Переяславі та на вулиці Покровській у Гланишеві, а також на будівництві артезіанської свердловини на вулиці Києвобрамській у Переяславі. Ще 459 тисяч 131 гривню 61 копійку передбачили за рахунок перевиконня плану доходів.

Нагадаємо, що на цій же сесії переяславка Галина Дудар вчергове порушувала регламент. Міський голова написав на неї заяву до поліції. Деталі – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору