Переяслав Перейти на сайт

Вовчків, Juk Store та BOSS не програють, усі інші не виграють: огляд 2 туру чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 8х8

Три команди вирвалися у лідери чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 8х8. Яким був другий тур?

У суботу, 21 вересня, відбувся другий тур чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 8х8. Після нього сформувалася трійка лідерів, яка виграла обидва свої матчі: Вовчків, Juk Store та BOSS. Відповідно, ці команди мають по 6 очок, усі ж інші ще очок не заробляли. Дещо несподівано у когорті аутсайдерів бачити “Матадор”, та все ж у стартових турах він мав сильних суперників. Інформатор розповідає деталі.

“Ратибор” (Переяслав) – Вовчків (Переяславська ТГ) 0:10 (Федоренко М. (2 голи), Шаповаленко В. (2 голи), Степчук О. (2 голи), Розовик О., Лафазан В., Туров О., Меделян Я.)

Вовчків вирішив усі питання у грі із “Ратибором” ще у першому таймі, коли спокійно забив 7 “сухих” м’ячів. “Ратибор” прогнозовано нічого не міг вдіяти проти головного фаворита чемпіонату: виходити в атаки не вдавалося, а у захисті все було просто жахливо. Лише у другому таймі, коли вовчківчани трішки зменшили натиск, ратиборівці спромоглися створити кілька небезпечних моментів. Але до голів не дійшло, натомість Вовчків у останній десятихвилинці відзначився ще тричі.

Завдяки цьому результату Вовчків за кращою різницею м’ячів очолив турнірну таблицю. Зафіксуймо цей момент, бо не виключено, що до кінця чемпіонату він цю першу сходинку вже нікому не віддасть. Максим Федоренко ж із трьома м’ячами став одноосібним лідером бомбардирської гонки. Тут вже може бути більше інтриги, бо конкурентів у нього вдосталь, навіть (і передусім) серед партнерів по команді.

“Бурти” (Переяслав) – BOSS (Переяслав) 1:2 (Середа М. – Цапук Д., Висоцький П.)

На скільки перший матч туру був нецікавим для пересічного вболівальника, на стільки два інші компенсували його. “Бурти” не просто дали бій BOSS, а були зобов’язані відбирати у нього очки. У першому таймі за досить рівної гри вони все ж трішечки більше тиснули, що вилилося у момент Андрія Середи, який опинив сам перед голкіпером, але перекинув і його, і ворота. Кілька разів чудово вступали у гру обидва голкіпери. Коли ж наприкінці тайму BOSS відкрив рахунок, це навіть певною мірою стало несподіванкою.

У другому таймі BOSS дещо більше володів ініціативою і завершив один із моментів голом. Петро Висоцький потужно прострілив зі штрафного, м’яч від ноги гравця “Буртів” опинився у воротах. Проте офіційно м’яч записали на футболіста BOSS. Здавалось, що тепер гра закрита. Втім майже відразу Максим Середа завершив свій прохід до воріт забитим м’ячем й інтрига знову закрутилася. “Бурти” кинулися зрівнювати і апогей цих атак стався буквально на останній хвилині, коли класний удар того ж Максима Середи у не менш класному стрибку парирував Ілля Цапук. Таким чином він врятував перемогу для своєї команди і, безумовно, був найкращим у її складі цього дня.

“Бурти” не розчарували, з такою грою вони точно назбирають чимало очок у цьому чемпіонаті. Але ж не виключено, що з часом їхня гра лише покращуватиметься, бо зараз інколи було помітно, що футболісти не розуміють одне одного: то Антон Бончев перетримає м’яча, коли потрібно відпасувати, то Павло Товкач віддасть не туди, хоча у їхніх технічних здібностях сумніватися не доводиться. Коли цей колектив зіграється, буде круто, дуже круто… і небезпечно для всіх суперників.

“Матадор-Університет” (Переяслав) – Juk Store (Переяслав) 1:2 (Паєвський С. – Митрофаненко Вадим, Лисенко В.)

“Матадор” можна були би назвати головним розчаруванням старту чемпіонату. Погодьтесь, 0 очок після двох матчів для зазвичай першого конкурента Вовчкова – це дуже погано. Але, якщо подивитися не лише на результати, а й на хід перших поєдинків, стане зрозуміло, що не все так погано. BOSS матадорівці не мали програвати, але не змогли дотиснути, Juk Store вони створили проблеми і ледь-ледь не втримали нічию. І це ж далеко не останні команди турніру. А вже у третьому турі на них чекає Вовчків, і ситуація може ще більше погіршитися. Та не забуваймо, що Вовчків проти “Матадора” – це завжди принципово та напружено.

У вирішальні моменти матчу з “Матадором” Juk Store був переконливішим. Він досить легко доходив до фінальної третини, а там, щоб не призводити до небезпечних моментів, матадорівці зазвичай фолили. Зрозуміло, що чим більше штрафних ударів біля твоїх воріт, тим більше шансів, що один із них стане результативним. Власне, на 20 хвилині Вадим Митрофаненко класно реалізував один із таких епізодів. Але буквально у першій своїй атаці після цього “Матадор” зрівняв. Відчувалося, що нічия буде несправедливою передусім стосовно Juk Store, і його гравці це, певно, розуміли й самі, тому притиснули й за 3 хвилини до фінального свистка вирвали перемогу.

Якщо Juk Store нарешті стане стабільнішим, видряпуватиме невдалі для себе матчі, то медалі йому забезпечені. Але якщо звично втрачатиме там, де не треба, – ну ви самі розумієте, що буде. Вже цієї суботи на вболівальників чекає справжнє переяславське дербі (хоча у чемпіонаті й більшість команд – із Переяслава, статусу дербі історично гідний лише цей матч) між Juk Store та “Буртами”. Буде дуже гаряче, обом командам є що доводити та за що боротися.

Що було у першому турі чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 8х8, можна пригадати за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.