ЖИТТЯ

Професійний баскетболіст із Переяслава Олександр Тищенко вступив до лав ЗСУ

Тренер баскетбольного клубу “Кривбас” Олександр Ворона розповів, чому переяславця Олександра Тищенка немає у складі жодної команди на наступний сезон. Він вступив до лав ЗСУ.

У жовтні розпочнуться змагання у Суперлізі чемпіонату України з баскетболу серед чоловіків. Команди формують свої склади, але в жодній із них немає 35-річного форварда із Переяслава Олександра Тищенка, який у минулому сезоні виступав за криворізький “Кривбас” та “Черкаські мавпи”. У інтерв’ю пресслужбі Федерації баскетболу України тренер “Кривбасу” Олександр Ворона повідомив, що Тищенко вступив до лав ЗСУ, передає Інформатор.

“Олександр Тищенко відразу після закінчення минулого сезону пішов до ЗСУ. Тільки слова подяки йому, повага. Дай Боже, війна швидко закінчиться і після цього я чекаю на його повернення в команду”, – сказав Ворона.

Зазначимо, що минулого сезону Олександр Тищенко грав за “Кривбас” у регулярному чемпіонаті. Потім перейшов до “Черкаських мавп”, з якими дійшов до півфіналу турніру. Особливо запам’ятався переможним триочковим кидком наприкінці першого півфінального матчу проти дніпровського “Дніпра”. “Дніпро”, до слова, у підсумку став чемпіоном.

Початок повномасштабної війни Тищенко зустрів у складі “Миколаєва”. У інтерв’ю виданню Переяслав.City розповідав, що відразу пішов до військкомату в цьому місті, але його відправили додому: “У Миколаєві баскетбол – спорт №1, і через це всіх гравців там знають в обличчя. Тож із військкомату нас відправили додому та сказали, що ми маємо забивати м’ячі, а воювати є кому й без нас”. Приблизно це ж невдовзі, коли повернувся до рідного міста, йому сказали і у переяславському військкоматі.

Нагадаємо, що днями Олена Самолюк із Переяслава стала бронзовою призеркою чемпіонату України з метання диска. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору