Переяслав Перейти на сайт

У гімназії №2 в Переяславі першокласники виготовляли із поліцейськими світловідбиваючі брелоки та дізнавалися ПДР

У Переяславській гімназії №2 шкільні офіцери розповідали учням про правила дорожнього руху. Першокласники виготовляли світловідбиваючі брелоки.

24 вересня у Переяславській гімназії №2 шкільні офіцери батальйону патрульної поліції міста Бориспіль провели майстер-клас із виготовлення флікерів (світловідбивачів) для учнів 1-А класу. Захід відбувся у межах традиційного місячника безпеки дорожнього руху, який щороку триває з 1 до 30 вересня. Про це повідомляє Інформатор.

Спочатку шкільні офіцери Алла Благодир та Юля Братішко розповіли першокласникам про правила дорожнього руху. Діти дізнались про свої обов’язки як пішоходів: до 6 років потрібно переходити дорогу, взявши за руку дорослого, у жодному разі не переїжджати дорогу велосипедом, а котити його поруч. Одне з головних правил – носити свіловідбиваючі елементи у темну пору доби, особливо коли є проблеми з освітленням вулиць.

Потім першокласники знайомились зі шкільними офіцерами. “Поспілкувалися з дітьми про нашу професію, їм це дуже цікаво. Насправді найчастіше запитують про наручники та зброю. Цього разу хотіли дізнатись загалом про роботу поліцейського та чи складно ним бути”, – поділилась з Інформатором Алла Благодир.

Після знайомства розпочався майстер-клас із виготовлення світловідбиваючого брелока. Спочатку діти обирали фігурку – сердечко або зірочка, – обводили на світловідбиваючій стрічці. Тоді вирізану фігурку клеїли на плівку та робили дірочки, щоб закріпити нитку. Щоб дітки не поранились при користуванні ножицями, запросили учнів зі старших класів.

Першокласники із захватом створили по кілька брелоків. А на подвір’ї школи на них вже чекала справжня поліцейська машина. Діти радісно оточили її та просили включити “блимавку”. Потім всі зробили фото зі знаками ПДР, а охочі змогли посидіти всередині автівки.

Нагадаємо, що 24 вересня у Переяславі в рамках проєкту “Десяте літо” провели зустріч із Галиною Сютою. Про що говорили, читайте тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.