Переяслав Перейти на сайт

Уночі 24 вересня росіяни атакували Україну 81 дроном та 4 ракетами: на Київщині працювала ППО

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 24 вересня російські війська завдали удару однією балістичною ракетою “Іскандер-М”, двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69, ще однією ракетою, тип якої встановлюють, та 81 ударним БплА типу Shahed. Основний напрямок – північ та центр України. Сили ППО знищили 66 безпілотників у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Миколаївській областях. Ще 13 дронів локаційно втрачені у кількох регіонах України. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що сили ППО знищили ворожі цілі в області. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає, постраждалих – також. У двох районах внаслідок падіння уламків збитих цілей сталися загоряння трав’яного настилу. Пожежі ліквідували.

У Черкаській ОВА повідомили, що у межах області знищили 20 ворожих БпЛА. “Водночас маємо кілька влучань по відкритій території в обласному центрі. Через падіння уламків у Смілі повибивало вікна у кількох будинках. Також у чотирьох випадках займалась суха рослинність. Пожежі ліквідували. Минулось без постраждалих”, – йдеться у повідомленні.

У Полтавській ОВА сповістили, що у Миргородському районі по дронах працювала протиповітряна оборона. Уламки ворожого безпілотника пошкодили кілька приватних будинків. Постраждалих немає. “Уламками також пошкоджено енергетичну інфраструктуру на Полтавщині, в результаті чого без світла залишилися 20 населених пунктів. Задіяні усі відповідні служби для ліквідації наслідків. Ситуація на контролі”, – зазначили у повідомленні.

На Миколаївщині сили та засоби протиповітряної оборони знищили чотири БпЛА. У Миколаївському районі внаслідок падіння уламків одного зі збитих БпЛА пошкоджено недіючу господарчу споруду, також виникла пожежа сухої трави, яку ліквідували. Постраждалих немає.

На Сумщині знищили дев’ять ворожих “шахедів”.

Нагадаємо, що вночі 22 вересня росіяни випустили по Україні 80 безпілотників. Про наслідки – тут.

На фото – наслідки атаки на Черкащині

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.