Зібрали картоплю? Тепер можна насолодитися стравами із неї.
Картопля “у жакеті” – це запечена бульба у шкірці, нафарширована смачною начинкою, а зверху сирка шапка. Це страва з оновленого меню для шкіл і дитсадків, розробленого шеф-кухарем Євгеном Клопотенком. Інформатор, посилаючись на видання Shuba, розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 950 г картоплі
- 82 г замороженого зеленого горошку
- 107 г цибулі
- 113 г моркви
- 54 г сиру
- 15 г олії
- 3 г солі
Приготування:
- Розігрійте сковорідку, налийте олію та обсмажте порізану кубиками цибулю до прозорості на середньому вогні 2-3 хвилини.
- Натріть моркву на крупній тертці, додайте до цибулі та обсмажуйте ще 3-5 хвилин.
- Додайте у сковорідку заморожений горошок та продовжуйте обсмажувати ще 2-3 хвилини.
- Натріть сир на крупній тертці.
- Проколіть нечищену миту картоплю по всій поверхні та обгорніть фольгою. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 60-90 хвилин.
- Зріжте верхню частину спеченої картоплі та вийміть м’якоть. До м’якоті додайте обсмажені овочі, 2/3 натертого сиру та начиніть картоплю.
- Посипте картоплю залишками сиру та запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці ще 10-15 хвилин.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.