ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте картоплю “у жакеті” з овочевою начинкою

Зібрали картоплю? Тепер можна насолодитися стравами із неї.

Картопля “у жакеті” – це запечена бульба у шкірці, нафарширована смачною начинкою, а зверху сирка шапка. Це страва з оновленого меню для шкіл і дитсадків, розробленого шеф-кухарем Євгеном Клопотенком. Інформатор, посилаючись на видання Shuba, розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 950 г картоплі
  • 82 г замороженого зеленого горошку
  • 107 г цибулі
  • 113 г моркви
  • 54 г сиру
  • 15 г олії
  • 3 г солі

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку, налийте олію та обсмажте порізану кубиками цибулю до прозорості на середньому вогні 2-3 хвилини.
  2. Натріть моркву на крупній тертці, додайте до цибулі та обсмажуйте ще 3-5 хвилин.
  3. Додайте у сковорідку заморожений горошок та продовжуйте обсмажувати ще 2-3 хвилини.
  4. Натріть сир на крупній тертці.
  5. Проколіть нечищену миту картоплю по всій поверхні та обгорніть фольгою. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 60-90 хвилин.
  6. Зріжте верхню частину спеченої картоплі та вийміть м’якоть. До м’якоті додайте обсмажені овочі, 2/3 натертого сиру та начиніть картоплю.
  7. Посипте картоплю залишками сиру та запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці ще 10-15 хвилин.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору