Переяслав Перейти на сайт

На Переяславщині внаслідок падіння уламків БпЛА загорівся ліс: відео та фото з пожежі

На Переяславщині горів ліс внаслідок падіння БпЛА та суха трава. Деталі. 

25 вересня о 13:45 до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про загоряння сухої трави у Переяславі на вулиці Петропавлівській. На місце події направили перше відділення 27-ї ДПРЧ у складі 3 осіб. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

О 13:55 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що загорання сухої трави на площі 0,05 га ліквідували до прибуття підрозділу силами місцевих жителів. Ніхто не постраждав.

Цього ж дня о 14:59 надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу у Переяславі на вулиці Ювілейній. На місце події направили перше відділення 27-ї ДПРЧ у складі 3 осіб.

Рятувальники прибули о 15:10. Виявили, що горить трав’яний настил на площі 0,08 га. Локалізували пожежу о 15:17, а ліквідували – о 15:30. Ніхто не постраждав.

26 серпня о 3:17 від чергового національної поліції надійшло повідомлення про загоряння внаслідок падіння БпЛА між садівничим товариством “Меліатор” та селом Стовп’яги (Дівичківська ТГ). На місце події направили перше відділення 27-ї ДПРЧ у складі 4 осіб.

Рятувальники прибули о 4:05. Виявили, що горить лісова підстилка на площі 0,05 га та сильне задимлення. О 4:41 площа пожежі збільшилася до 0,5 га. Локалізували пожежу лісової підстилки о 5:13. О 5:30 на допомогу приїхали працівники Бориспільського лісового господарства у складі 7 осіб. Доїзд техніки був неможливий, тож працювали підручними засобами. Також на місце події приїхав трактор МТЗ-80 з плугом для оборювання території.

О 5:36 виявили уламки БпЛА, на місці події працювала патрульна поліція, яка їх вилучила. О 7:10 площа загорання збільшилась до 0,8 га. Ліквідували пожежу о 8:24 на площі 0,81 га. Ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що 24 вересня на Переяславщині горіли суха трава у лісі та господарча будівля. Деталі – тут.

Фото та відео надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.