ЖИТТЯ

Уночі 26 вересня росіяни завдали повітряної атаки: у Києві уламки дронів упали на території дитсадка

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 26 вересня російські війська атакували Сумщину двома ракетами невстановленого типу, Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69. Також окупанти випустили по Україні 78 ударних БпЛА типу Shahed. Сили ППО знищили чотири ракети Х-59/69 та 66 ударних безпілотників у Київській, Дніпропетровській, Харківській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях. Вісім ворожих БпЛА локаційно втрачені у кількох регіонах України. Один повернувся у Росію, ще один залишається в повітряному просторі України. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що в області по дронах працювали сили ППО – ворожі цілі знищили. У трьох районах внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей фіксують загоряння лісової підстилки та трав’яного настилу. Станом на 9:11 пожежі локалізували. Також в одному з населених пунктів пошкоджені вікна в одній із квартир багатоповерхового будинку. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допустили. Постраждалих немає.

У Київській міській адміністрації повідомили, що на столицю прямували понад півтора десятка безпілотників. Бойова робота в повітряному просторі Києва та на його підступах велася протягом 5 годин. Сили ППО знищили приблизно десяток російських ударних дронів. Внаслідок падіння уламків у Печерському районі сталася розгерметизація газової труби в житловому будинку. Крім того, пошкоджено близько 20 автомобілів. Також уламки впали на території дитячого садочка. Попередньо, минулося без постраждалих.

У Івано-Франківській ОВА повідомили, що під час повітряної тривоги пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури – частина міста частково залишилася знеструмленою. Енергетики вже працюють над відновленням енергопостачання. Пожежу, яка виникла на місці падіння, ліквідували. Минулося без постраждалих.

У Одеській ОВА повідомили, що вночі ворог атакував Одещину ракетами та безпілотниками. Працювали сили ППО – більшість ворожих цілей знищили. Внаслідок ракетної атаки в Одеському районі загинула 62-річна жінка. Пошкоджені будівлі та автівки. Також сталося займання сухої трави, рятувальники оперативно ліквідували пожежу. Під час ранкової дронової атаки суттєвих руйнувань інфраструктури та постраждалих не зафіксовано.

На Сумщині сили ППО збили 13 ворожих БпЛА.

На Миколаївщині сили ППО знищили сім БпЛА.

Нагадаємо, що вночі 25 вересня на Київщині та в 9 інших областях України працювала ППО. Про наслідки – тут.

На фото – наслідки атаки у Києві

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору