ЖИТТЯ

Уночі 28 вересня росіяни атакували дронами та ракетами: у Переяславі є руйнування будинків

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 28 вересня російські війська атакували територію України двома балістичними ракетами “Іскандер-М”, двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 та 73-ма ударними БПлА типу Shahed. Сили ППО знищили дві керовані авіаційні ракети та 69 безпілотників у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях. Один безпілотник полетів у напрямку Росії, ще три – локаційно втрачені. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко повідомив, що внаслідок атаки у місті є руйнування трьох житлових будинків. Минулося без жертв. “Оперативні служби продовжують працювати на місцях. Надаємо допомогу усім постраждалим. Закликаю не фотографувати та не викладати в мережу”, – зазначив він у дописі.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, вночі Київщина була атакована ударними БпЛА. В регіоні працювали сили ППО. Ворожі цілі були знищені. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допущено. Постраждалих немає. Наразі уламки збитих цілей зафіксовані в 4-х районах.

“Внаслідок падіння уламків збитих цілей в одному з населених пунктів пошкоджено шість приватних будинків, господарча та адміністративна будівлі. Пошкодження незначні, в будинках вибито вікна. В іншому районі пошкоджено дах ангару приватного підприємства. Також виявлено падіння уламків на території пожежної частини. Зафіксовано декілька загорань трав’яного настилу. Всі пожежі ліквідовані”.

У Київській міській адміністрації повідомили, що безпілотники запустили з південного та північно-східного напрямків. На Київ баражуючі боєприпаси почали заходити кількома хвилями. Повітряна тривога у столиці тривала близько трьох години. Приблизно півтора десятка ударних дронів, які загрожували Києву, були знищені силами та засобами ППО на підступах та на території столиці.

“Попередньо, зафіксовано падіння уламків в Оболонському районі столиці. Внаслідок чого було пошкоджено нежитлове приміщення. Інформація щодо постраждалих не надходила. Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються”, – йдеться у повідомленні.

Над Рівненщиною сили ППО цієї ночі збили повітряну ціль ворога. “Уламки під час падіння пошкодили повітряну лінію електропередач, а також паркан та альтанку на території приватного господарства. Люди не постраждали. Без світла залишилось 70 споживачів. На місці працюють відповідні служби”, – йдеться у повідомленні.

У Одеській ОВА сповістили, що ворог здійснив ракетну атаку по Одещині. Внаслідок ворожого обстрілу у Білгород-Дністровському районі відбулося займання та часткове руйнування бази відпочинку. Також вигоріли дві поруч припарковані легкові автівки. Пожежа була оперативно ліквідована на загальній площі 600 м2. Загиблих та постраждалих немає. Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян.

У Сумській ОВА повідомили, що вранці ворог завдав авіаційний удар по закладу охорони здоров’я в обласному центрі, застосувавши БпЛА. Попередньо, є постраждалі. На місці працюють всі необхідні служби. Наслідки атаки уточнюються.

На Кіровоградщині повітряна тривога тривала вісім годин. Оборонці збили ворожий шахед. Попередньо обійшлося без наслідків.

На Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони знищено три БпЛА

На Дніпропетровщині знищили ракету та три шахеди.

Нагадаємо, що вночі 26 вересня росіяни завдали повітряної атаки . Про наслідки – тут.

На фото від поліції Київської області наслідки атаки на Київщині

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору