ЖИТТЯ

Під час нічної повітряної атаки 30 вересня уламки “шахедів” падали у шістьох районах Київської області

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 30 вересня російські війська завдали удару по Україні однією балістичною ракетою “Іскандер-М”, однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69, однією протирадіолокаційною ракетою Х-31П та 73-ма ударними БпЛА типу Shahed. Сили ППО знищили одну ракету Х-59/69 та 67 БпЛА у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Один безпілотник полетів у напрямку Білорусі, ще три – локаційно втрачені у північних регіонах України внаслідок протидії РЕБ. Один БпЛА станом на ранок залишався у повітряному просторі України. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що в області під час повітряної тривоги, яка тривала 7 годин, по дронах працювали сили ППО – ворожі цілі знищили. Уламки зафіксували в шістьох районах області (загалом їх нараховується сім). У п’яти – виникли загорання трав’яного настилу та стерні. Ще в одному з районів сталася пожежа у приватному будинку. В іншому – уламки пошкодили цвинтар. Постраждалих не було. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не фіксували.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що сили ППО знищили всі російські ударні дрони, які загрожували Києву. Попередньо, у столиці минулося без руйнувань та постраждалих.

У Черкаській ОВА повідомили, що сили ППО знищили над областю 20 ворожих БпЛА. На Уманщині через падіння уламків загорілось поле з кукурудзою, пожежу ліквідували. Обійшлося без постраждалих. Обстеження території триває.

На Миколаївщині знищили три БПЛА типу Shahed. Також внаслідок ворожої атаки виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури. Залучені всі необхідні служби для ліквідації наслідків. Інформацію про постраждалих уточнюють.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що вночі оборонці неба знищили над областю одну ракету і “шахед”.

Над Сумщиною сили ППО цієї ночі збили 8 ворожих “шахедів”.

Нагадаємо, що під час нічної атаки 28 вересня у Переяславі пошкодили житлові будинки. Про наслідки – тут.

На фото поліції Київської області – наслідки атаки на Київщині

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору