Переяслав Перейти на сайт

Із бюджету Переяслава виділятимуть гроші на відновлення пошкоджених росіянами будинків: скільки саме

Із бюджету Переяслава виділятимуть гроші на відновлення пошкоджених Росією будинків. Що це означає?

1 жовтня на позачерговій сесії міської ради Переяслава обговорювали питання виділення матеріальної допомоги для ліквідації наслідків збройної агресії Росії проти України та внесили зміни до цільової програми із забезпечення заходів з запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха в межах громади. Про це повідомляє Інформатор.

До програми внести 100 тисяч гривень для здійснення запобіжних заходів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. За ці кошти закуплять 8-хвильовий шифер, шиферні гвіздки, армований гідробар’єр, чорну плівку, орієнтовано-стружкові плити, дюбелі, рейки, оцинковані листки. Їх використають у випадку виникнення ситуацій, які сталися у Переяславі у ці вихідні, сказала заступниця міського голови-керуюча справами виконкому Тетяна Гич.

Заступниця міського голови з гуманітарних питань Оксана Степаненко сказала, що до комплексної програми “Турбота” внесли такі зміни: “Матеріальна допомога надається особам, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок бойових дій, терористичних дій, актів, диверсій спричинених збройною агресією, у яких зафіксовано пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна на підставі довідки факту пошкодження від 1 тисячі до 50 тисяч гривень у залежності від ступеня пошкодження житлової будівлі”.

Також скоригували склад комісії щодо надання матеріальної допомоги жителям Переяславської громади, яку очолює Оксана Степаненко. До нього виявили бажання долучитися депутати Аліна Римар, Яна Поліч та Михайло Шамрай.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав, що 2 жовтня ця комісія буде розглядати питання виділення допомоги постраждалим внаслідок атаки 28 вересня: “Важко оцінити масштаби руйнування того чи іншого власника, адже постраждали багато будинків. Найбільші руйнування в будинку, де жінки не було вдома, адже вона за кордоном. Основні пошкодження – це загальна покрівля у великому будинку, де живе п’ять сімей, вікна та двері. Благодійний фонд готовий надати допомогу з відновлення вікон. Покрівля ж була старою, уламки “шахеда” зруйнували її майже всю, навіть там, де удару не було. Будемо виділяти кошти, шукати можливості, аби люди були в безпеці”.

Нагадаємо, що 28 вересня Вячеслав Саулко повідомляв, що у місті внаслідок атаки є руйнування трьох житлових будинків, минулося без жертв. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.