Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі після падіння “шахеда” розгорілася пожежа на 20 гектарів

У Переяславі горіли трава та очерет внаслідок падіння БпЛА. Що відомо?

30 вересня о 10:20 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння очерету у Переяславі внаслідок падіння ворожого БпЛА. На місце події направили перше відділення 27-ї ДПРЧ у складі 4 осіб. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

Рятувальники прибули о 10:29. Виявили, що горить очерет на площі 0,5 га. Через болотисту місцевість дістатися до осередку загоряння було неможливо. На місце пожежі направили техніку та трьох працівників лісгоспу. О 11:34 через пориви вітру площа пожежі збільшилася до 1 га. Рятувальники працювали підручними засобами. Згодом на місце події приїхав трактор МТЗ-82 з плугом для оборювання території. О 14:15 площа пожежі збільшилася до 1,7 га. На допомогу приїхало резервне відділення у складі 5 осіб. Через кілька годин площа збільшилась до 2 га. О 17:02 прибуло друге відділення 27-ї ДПРЧ у складі 3 осіб.

Зрештою локалізували пожежу о 19:23 на площі 20 га, а ліквідували – о 20:00. Загалом займалися гасінням 16 людей. Ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що під час нічної повітряної атаки 30 вересня уламки “шахедів” падали у шістьох районах Київської області. Деталі – тут.

Фото та відео надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.