ЖИТТЯ

Збірна України з футзалу вдруге в історії пробилася до півфіналу чемпіонату світу: зіграє із Бразилією

Україна зіграє із Бразилією у півфіналі чемпіонату світу із футзалу. Де та коли дивитися матч?

Збірна України із футзалу досягла найкращого для себе результату в історії – пройшла до півфіналу чемпіонату світу. Востаннє та єдиного до цього разу до четвіртки найкращих футзальних команд планети вона пробивалася ще у 1996 році. У середу, 2 жовтня, о 18:00 у півфіналі Україна зустрінеться із головним фаворитом турніру Бразилією. Про це повідомляє Інформатор.

У прямому ефірі матч Україна – Бразилія можна буде подивитися на місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Херсон і так далі), а також телеканалі та Youtube-каналі Суспільне Спорт.

Як йдеться на сайті Суспільне Спорт, Україна на чемпіонаті світу з футзалу в Узбекистані здобула вже чотири перемоги. Після розгромної поразки на старті турніру від Аргентини (1:7), українці виграли два поєдинки групової стадії – в Анголи (7:2) та Афганістану (4:1). А вже у плейоф вибили Нідерланди (3:1) в 1/8 фіналу та Венесуелу (9:4) у чвертьфіналі.

До слова, на мундіалі у 1996 році українці теж зустрічалися із Бразилією: стали єдиною командою, що не програла на тому турнірі майбутнім чемпіонам (2:2 на груповому етапі).

На рахунку збірної Бразилії у дев’яти попередніх ЧС 5 золотих комплектів медалей, 1 срібло та 2 бронзи. Тобто єдиний раз вони не вийшли до півфіналу, програвши Ірану в серії пенальті на стадії 1/8 фіналу у 2016 році.

На цьогорічному чемпіонаті бразильці потужно стартували, не помітивши на груповій стадії Кубу (10:0), Хорватію (8:1) і Таїланд (9:1). В 1/8-й з Коста-Рікою теж проблем не виникло (5:0). Проти Марокко у чвертьфіналі було складніше, але і там усе тримали під контролем (3:1).

Україна та Бразилія проведуть між собою п’ятий очний поєдинок на ЧС. Після нічиєї 2:2 на чемпіонаті світу-1996, всі наступні зустрічі закінчувалися поразками українців, остання датована у 2016 році (1:3). Загалом же востаннє “синьо-жовті” грали з Бразилією цьогоріч у квітні: програли з рахунком 2:7 на підготовчому турнірі у Литві.

Нагадаємо, що у Переяславі триває чемпіонат із мініфутболу 8х8. Яким був третій тур, читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору