ЖИТТЯ

Масована повітряна атака у ніч на 3 жовтня: російські війська випустили по Україні понад 100 “шахедів”

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 3 жовтня російські війська завдали удару по території України 105-ма ударними БпЛА типу “Shahed”. Сили ППО знищили 78 ворожих безпілотників у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях. Один дрон полетів у напрямку Білорусі. Ще 23 ворожі безпілотники локаційно втрачено у різних регіонах України. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що під час нічної масованої дронової атаки Київщини в регіоні працювали сили ППО – ворожі цілі знищені. Уламки збитих безпілотників виявили у п’яти районах області. Внаслідок падіння уламків у трьох районах зафіксовано загорання трав’яного настилу та лісової підстилки, пожежі ліквідували. Постраждалих серед населення немає. Влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури не допущено.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що повітряна тривога в столиці тривала понад п’ять з половиною годин. Жоден з російських дронів своєї мети не досяг. Сили ППО уразили в повітряному просторі навколо та над Києвом приблизно півтора десятка ударних безпілотників. “У Деснянському районі міста зафіксовано падіння уламків. Але наслідки мінімальні – обійшлося без руйнувань чи пожежі. Інформація про постраждалих не надходила”, – йдеться у повідомленні.

У Черкаській ОВА повідомили, що над областю сили ППО знищили 16 “шахедів”. У межах району через падіння уламків зайнявся ліс – пожежу ліквідували.

У Кіровоградській ОВА повідомили, що внаслідо атаки в одній з громад Кропивницького району пошкоджено вікна та двері житлового будинку і кілька сусідніх гаражів. Постраждалих немає.

На Полтавщині повітряна тривога тривала майже 12 годин. Уламки безпілотників пошкодили шість будівель комерційного призначення у Лубенському районі. У Кременчуцькому районі руйнувань зазнали покрівля господарської споруди, скління в житловому будинку та дитячому садочку. Постраждалих немає.

На Херсонщині сили ППО знищили три “Shahed-131/136”.

У Сумській ОВА повідомили, що над областю знищили 7 ворожих “шахедів”.

Над Дніпропетровщиною збили 7 ворожих БпЛА.

Нагадаємо, що під час нічної атаки 30 вересня уламки “шахедів” падали у шістьох районах Київської області. Про наслідки – тут.

На фото Полтавської ОВА – наслідки атаки на Полтавщині

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору