Переяслав Перейти на сайт

Понад 6 років триває слідство ДТП, внаслідок якої загинула Тетяна Кусай із Переяслава: родина вважає, що справу хочуть закрити

У Переяславі шість років тому сталася ДТП, внаслідок якої загинула місцева жителька Тетяна Кусай. Слідство й досі триває.

9 вересня 2018 року у Переяславі на вулиці Шкільній сталася ДТП. Автомобіль Volkswagen Jetta збив місцеву жительку, яка їхала велосипедом. Жінка від тяжких тілесних травм впала у кому та згодом померла. Слідство цієї справи триває дотепер. Сім’я загиблої вважає, що справу хочуть відтягнути та закрити, тому хоче надати їй розголосу та добитись справедливості. Нещодавно про це у Instagram написала донька загиблої Анна Кусай, передає Інформатор.

Анна, зокрема, пише, що внаслідок тяжких тілесних травм – забій головного мозку, відкрита черепно-мозкова травма, поєднана краніоскелетна травма, перелом основи черепа, відкритий перелом обох кісток правої гомілки – її мама впала у кому та померла 13 вересня, так і не прийшовши до тями. Відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

Кримінальну справу розглядають вже понад 6 років. За даними Анни Кусай, із 2022 року вона перебуває під керівництвом слідчого Бориспільського районного управління поліції Дмитра Матвієвського.

“За цей час справу хотіли неодноразово закрити, підробляли показання підозрюваного у скоєнні злочину, змінювали факти ДТП, були проведені фіктивні слідчі експерименти, поліція Переяслава була зацікавлена у виправданні водія, який під станом алкогольного (можливо, й наркотичного) сп’яніння на великій швидкості збив мою маму. Поліція у місті працює безвідповідально, не виконуючи своїх зобов’язань”, – написала Анна Кусай.

Окрім цього, Анна розповіла, що через смерть мами у її тата стався мікроінфаркт, який, згідно з патологоанатомічним розтином, спровокував його смерть у 2022 році.

“Слідчий мав виконати автотехнічну комплексну експертизу у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз. За два роки справа не просунулася ні на крок! Дмитро Матвієвський максимально відтягує розслідування, дає різну інформацію адвокату та прокурору щодо справи, неоднозначні відповіді та не виконує свої обов’язки. Також неодноразово були проігноровані прохання щодо розгляду справи. Очевидно, що слідчий зацікавлений у відтягуванні та розвалі справи”, – вважає Анна.

Інформатор надіслав інформаційний запит до поліції, щоб уточнити, на якому етапі перебуває досудове розслідування за цією справою. Щойно отримаємо відповідь, доповнимо нею цю публікацію.

Нагадаємо, що 3 жовтня біля Переяслава автомобіль Opel Vivaro зіткнувся з трактором, постраждали дві пасажирки. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Instagram-сторінка Анни Кусай

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.