ЖИТТЯ

Уночі 6 жовтня на Київщині та в 13 інших областях працювала ППО: росіяни атакували дронами та ракетами

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 6 жовтня російські окупанти атакували Україну двома балістичними ракетами Іскандер-М, крилатою ракетою Іскандер-К, керованою авіаційною ракетою Х-59/69 та 87-ма БпЛА типу “шахед”. Сили ППО збили дві ракети та 56 ворожих ударних БпЛА у Київській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській та Харківській областях. Ще 25 безпілотників, попередньо, локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що тривога у області тривала понад 12 годин. Працювали сили ППО – ворожі цілі знищено. Падіння уламків збитих ворожих цілей фіксуються в 6 районах області. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не допущено. Постраждалі внаслідок атаки відсутні.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що повітряна тривога у місті оголошувалася тричі і сумарно тривала понад 5 годин. Сили ППО знищили всі російські БпЛА, які були виявлені в повітряному просторі над Києвом та на підступах до міста. Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих.

У Одеській ОВА повідомили, що російські війська вночі атакували Одещину ударними безпілотниками та балістичними ракетами. Працювали сили ППО. Внаслідок атаки сталося загоряння торговельного обладнання в складській будівлі на площі 100 кв. метрів, пожежу ліквідували. Також через падіння уламків загорілися вантажівка та сміття, постраждала одна людина. Чоловіка госпіталізували. Осколками пошкоджено газовий трубопровід, витік газу ліквідовано. Внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено суховантажне цивільне судно. Загиблих та постраждалих немає.

У Миколаївській ОВА повідомили, що сили ППО знищили один БпЛА типу “Shahed 131/136” над областю.

У Черкаській ОВА повідомили, що над областю знищили сім “шахедів”.

Над Дніпропетровщиною збили сім ворожих БпЛА.

Над Сумщиною знищили п’ять “шахедів”.

ДСНС Одещини ліквідовує пожежу, яка виникла внаслідок нічної атаки

Наслідки нічної атаки на Одещині

Нагадаємо, що уночі 4 жовтня росіяни атакували Україну дронами. Про наслідки – тут.

На фото ДСНС Одещини – наслідки атаки на Одещині

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору