ЖИТТЯ

На Київщині зранку 7 жовтня збили дві аеробалістичні ракети “Кинджал”

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 7 жовтня російські війська завдали удару по Україні балістичною ракетою “Іскандер-М”, керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу, а також ударними БпЛА. Також зранку атакували трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 “Кинджал”. Загалом виявили понад 80 повітряних цілей. Сили ППО знищили два “Кинджали” на Київщині та 32 ударні БпЛА у Київській, Миколаївській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У повідомленні йдеться, що кілька влучань ворожих ударних БпЛА зафіксували у прифронтовій Харківщині. Один із трьох “Кинджалів” влучив біля аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області. Крім того, 37 російських безпілотників локаційно втрачені у різних регіонах України, ймовірно, внаслідок активної протидії РЕБ.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що вночі та зранку регіон атакували ударними дронами та ракетами. В області працювали сили ППО. Падіння уламків збитих цілей фіксують у чотирьох районах області. Внаслідок падіння уламків вибиті вікна та двері у трьох приватних будинках, пошкоджено складське приміщення та два автомобілі. Пожежі, які виникли внаслідок падіння уламків, оперативно ліквідували. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксували. Постраждалих немає.

Пошкоджено складське приміщення на Київщині

У Київській області у трьох приватних будинках вибиті двері та вікна

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що внаслідок ракетної атаки в трьох районах Києва зафіксували падіння уламків. У Солом’янському районі вони пошкодили покрівлю багатоповерхового житлового будинку, дах супермаркету, один з уламків впав на територію школи, решта – на відкритій території. У Голосіївському районі уламок пошкодив дах автомобіля, інші впали на відкритій території. У Шевченківському районі уламки впали на відкритій території. Попередньо, минулося без постраждалих.

У Миколаївській ОВА повідомили, що сили ППО знищили над областю один БпЛА типу Shahed.

Над Дніпропетровщиною збили чотири ворожих БпЛА.

Над Сумщиною знищили вісім “шахедів”.

Нагадаємо, що уночі 6 жовтня на Київщині та в 13 інших областях працювала ППО. Про наслідки ворожої атаки – тут.

Фото: Національна поліція

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору