Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте картопляну запіканку кугель

Картопляний кугель – швидка та проста страва. Спробуйте приготувати.

Кугель – це страва єврейської кухні, певний аналог запіканки, але все ж має свої особливості. Вона буває і овочевою, і м’ясною, і навіть солодкою. Найпростіший же варіант такої страви можна приготувати з картоплі. Інформатор, посилаючись на видання Shuba, розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Цибулю почистьте та наріжте. Візьміть по жмені подрібненої цибулі у чистий кухонний рушник і відтисніть зайву рідину в миску, але рідину збережіть. Перекладіть цибулю в іншу миску.
  2. Картоплю почистьте, помийте, натріть. Так само як і з цибулею, відтисніть зайву рідину. Картоплю викладіть у миску до цибулі.
  3. Дайте зайвій рідині відстоятися, щоб тверді частинки крохмалю осіли на дно миски, приблизно 5 хвилин. Повільно злийте рідину, залишивши картопляний крохмаль на дні миски.
  4. В іншій мисці збийте яйця, додайте олію, отриманий крохмаль, розпушувач, сіль і перець. Вилийте яєчну суміш на картопляно-цибульну суміш і перемішайте.
  5. Змастіть форму для запікання олією та поставте у духовку для попереднього нагрівання на 5 хвилин. Дістаньте форму для запікання з духовки та рівномірно заповніть картопляною сумішшю.
  6. Запікайте, доки картопля не стане золотистою та м’якою, близько 1 години.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.